Actualitzat 19/2/2020 17:54:45 +00:00 CET

Sánchez limita els pactes amb el PP i ignora l'oferta de Casado de cara als PGE

EUROPA PRESS

MADRID, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha limitat aquest dimecres en el ple del Congrés els pactes amb el PP a renovar els "òrgans constitucionals", i ha ignorat així l'oferta del president del PP, Pablo Casado, de pactar els pressupostos generals de l'Estat (PGE) i no dependre així dels partits independentistes.

En la sessió de control al Govern central que ha tingut lloc a la cambra baixa, el líder de l'oposició ha cridat a "rectificar", a "abandonar l'extremisme i tornar a la centralitat". "Deixi de reservar el diàleg com un premi a la minoria radical i assegui's a dialogar amb la majoria moderada, que és la que convé a Espanya", ha dit.

No obstant això, Sánchez ha limitat els pactes a "arribar als acords que necessita Espanya en l'àmbit de la renovació dels òrgans constitucionals" i ha demanat a Casado que "abandoni el bloqueig" i faci una "oposició lleial" i "útil, des de la discrepància racional i raonable, però també des de l'enorme sentit d'Estat" que, ha dit, "necessita aquest país per part del principal partit de l'oposició".