Actualitzat 11/9/2019 12:40:01 CET

Sánchez insta l'oposició a "abandonar el bloqueig" i permetre un govern progressista pel bé del país

- Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 11 Set. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha instat "els principals actors de l'oposició" a "abandonar el bloqueig" i que permetin que es formi un executiu "progressista" que pugui afrontar les "grans transformacions" que necessita Espanya i que han de basar-se en amplis consensos.

Es tracta de la primera referència que Sánchez fa de les dificultats per ser investit, 40 minuts després de començar la seva primera intervenció en el ple del Congrés per explicar la participació espanyola en les últimes cimeres europees sobre el Brexit.

Sánchez ha demanat als partits principals de l'oposició, és a dir al PP, Cs i Unides Podem, que reflexionin sobre les seves posicions mirant a Europa, on els comicis europeus del mes de maig van projectar també una "aritmètica complexa", que no va impedir acordar el repartiment de poder en les institucions comunitàries.

En el començament de la seva primera intervenció, Sánchez sí havia posat en valor com en els comicis al Parlament Europeu del 26 de maig, Espanya i la resta d'Europa es van conjurar contra el "perill" que representen les forces populistes i euròfobes.

Però ha advertit que l'"amenaça de reculada" que representen aquestes forces continua aquí, i només podran "imposar la seva visió" si condicionen el llenguatge d'altres actors polítics que "fa temps tenien una posició moderada i de trobada i que ara s'han deixat arrossegar pels extrems".