Publicat 12/2/2019 10:46:22 +01:00CET

Sánchez insta l'Espanya moderada a fer un pas endavant enfront de confrontació de les dretes i independentistes

Pedro Sánchez rep a l'equip de la pellícula 'Campeones'
Moncloa

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet una crida aquest dimarts a l'Espanya "moderada" sorgida de la moció de censura a fer un pas endavant enfront de la confrontació de les dretes i els independentistes.

En un missatge en el seu compte de Twitter recollit per Europa Press, reivindica una Espanya "total, moderada i progressista" sorgida de la moció que va suposar "un canvi d'poca" i insta aquesta Espanya a fer "un pas endavant" i pronostica que el far.

Alhora, el president ha acusat la dreta i l'indepedentisme de "viure millor en la confrontació" i els ha retret que votin en contra dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que aquest dimarts inicien el seu debat de tramitació al Congrés dels Diputats.

Sánchez critica que coincideixin en el seu rebuig als comptes i ho atribueix al fet que "tots dos volen el mateix". "Una Catalunya enfrontada a si mateixa i una Espanya enfrontada a si mateixa. Nosaltres treballem per una Catalunya en convivncia per una Espanya unida", ha escrit.

Així, defensa que el PSOE ha emprs diverses mesures per al dileg com la comissió de política territorial al Congrés i una taula de partits catalans al Parlament. "Les dretes mai no hi han participat. L'independentisme mai no hi ha cregut", critica. "Viuen millor en la confrontació. Tenen por al dileg", afegeix el líder de l'Executiu central.

El Govern de l'Estat defensar aquest dimarts davant del ple del Congrés el seu projecte de Pressupostos Generals de l'Estat del 2019, que dimecres s'enfrontar a la seva primera votació parlamentria amb una majoria de la Cambra que es decanta per tombar-los.