Sánchez insta les grans superfícies a fer "autocrítica" per la caiguda de preus en l'agricultura

Publicat 5/2/2020 18:55:40CET
El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats, Madrid (Espanya), un 3 de febrer del 2020.
Eduardo Parra - Europa Press

BRUSSEL·LES, 5 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dimecres a les grans superfícies de distribució que facin "autocrítica" per la caiguda de preus en l'agricultura, i ha advertit de la necessitat d'introduir més transparència en la cadena.

"És evident que les grans distribuïdores han de fer autocrítica i hem d'introduir moltíssima més transparència per defensar el petit i mitjà agricultor i ramader", ha declarat Sánchez a la premsa de Brussel·les, on ha viatjat per reunir-se amb el president del Consell europeu, Charles Michel, sobre els futurs pressupostos de la UE.

Sánchez ha considerat "absolutament inacceptable" que el sector vegi com "baixen, baixen i baixen" els preus dels productes agrícoles, ha dit, després d'apuntar la preocupació de l'executiu central per la situació a l'hora de fixar els preus.

Sánchez es troba a Brussel·les per negociar els futurs pressupostos de la UE 2021-2027, en els quals Espanya vol que es fixin partides "fortes" per als fons de Cohesió i per a la Política Agrària Comuna.

Quan li han preguntat si creu que els fons europeus poden calmar els agricultors i ramaders que s'estan manifestant a Espanya per a denunciar la crisi del sector, el president del Govern central ha incidit en el paper de les grans superfícies en els preus.

També ha apuntat que cal dotar el sector amb els recursos de la PAC i que la Comissió Europea hauria de fer valdre el "pes" del mercat únic davant del perjudici que provoquen decisions d'altres "superpotències" en la seva política comercial, com els aranzels dels Estats Units a produccions europees.

Contador

el més llegit

 1. 1

  S'esfondra parcialment una casa a Sant Pere de Riudebitlles sense causar ferits

 2. 2

  Unes 200 persones demanen "trens dignes" per a les Terres de l'Ebre a l'estació de l'Aldea

 3. 3

  La justícia belga rebutja anul·lar l'euroordre de Puigdemont i Comín

 4. 4

  Buch destaca que Puigcerdà (Girona) "és un municipi segur" en la seva visita a la Cerdanya

 5. 5

  El 87% de comercials catalans col·legiats té més de 10 anys d'experiència, segons un estudi