Sánchez i Iglesias anuncien un govern basat en la "lleialtat"

Publicat 12/11/2019 15:02:56CET
El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, compareixen en roda premsa conjunta al Congrés dels Diputats per anunciar que han arribat a un preacord de govern després de les eleccions generals
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 12 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, han anunciat aquest dimarts un acord per desbloquejar la formació de govern basat en la "lleialtat" i de quatre anys i han demanat "generositat" a la resta de les forces polítiques per sumar els suports que calen per a la investidura.

Tots dos han signat al Parlament un document amb les bases d'aquest acord, que desenvoluparan aquestes properes setmanes en què també es decidirà l'estructura del govern i la composició. Sobre aquesta última qüestió, Sánchez ha precisat que hi ha "voluntat d'aprofitar els perfils més idonis per a les tasques de govern".

El cap de l'executiu en funcions ha precisat que l'acord neix per obrir-se a altres forces polítiques i aconseguir una "majoria viable i sostinguda" i per aquest motiu obrirà una ronda de contactes amb la resta dels grups polítics.

Pablo Iglesias, per la seva banda, ha agraït a Pedro Sánchez la seva generositat i disposició a constituir un govern amb Unides Podem i ha demanat "deixar enrere qualsevol retret". Ha destacat també que aquest govern serà progressista amb l'experiència del PSOE i la "valentia" de Podem.