Actualitzat 25/3/2020 12:54:11 CET

Sánchez i 8 governants europeus demanen "alinear" les mesures de contenció

El president electe del Consell Europeu, Charles Michel, i el president del Govern central, Pedro Sánchez, compareixen a La Moncloa després de la seva reunió a Madrid (Espanya), 14 de novembre del 2019.
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

MADRID, 25 mar� (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i vuit governants més de la UE han escrit una carta al president del Consell Europeu, Charles Michel, en la qual demanen "alinear les mesures" per contenir el coronavirus a la UE i posar en funcionament un instrument comú de deute.

Aquests eurobons --o 'coronabons'-- els emetria "una institució europea per aconseguir fons del mercat, sobre la mateixa base i per beneficiar tots els estats membres". Així, s'asseguraria el finançament a llarg termini per a polítiques sanitàries i econòmiques, diu la carta, que ha dofòs La Moncloa.

La carta la signen els governants de Bèlgica, França, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Portugal i Eslovènia, a més d'Espanya. El seu argument és que cal un instrument comú perquè tots els països afronten "un xoc extern simètric", del qual cap n'és responsable però tots n'hauran de pagar les conseqüències.

Contador

el més llegit

 1. 1

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 2. 2

  Coronavirus.- Mossos immobilitza 1.681 litres de "fals gel" desinfectant a Rubí (Barcelona)

 3. 3

  Coronavirus.- La Diputació de Barcelona cedeix vehicles de la seva flota a CatSalut

 4. 4

  Coronavirus.- Mor l'actor de doblatge Salvador Vives per Covid-19

 5. 5

  L'alcalde d'Igualada (Barcelona) preveu "llum al final del túnel" la setmana vinent