Sánchez eludeix precisar què negocia amb ERC i pregunta al PP i Cs si volen eleccions

Publicat 20/6/2019 16:19:26CET
España dará la batalla para que no se recorte la PAC en la negociación del nuevo presupuesto europeo
Moncloa

BRUSSEL·LES, 20 juny (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha evitat precisar aquest dijous què està negociant amb ERC per assegurar la seva investidura, ha demanat la formació d'un nou Executiu al més aviat possible i ha preguntat al PP i Cs si amb el seu rebuig a donar-li suport estan proposant una situació de "bloqueig" o la convocatòria d'unes noves eleccions.

"El més important és que hi hagi un Govern al més aviat possible a Espanya, els espanyols van votar perquè hi hagi un Govern a Espanya", ha contestat en declaracions als mitjans a la seva arribada a la cimera dels líders europeus a Brussel·les en ser preguntat sobre què està negociant amb la formació republicana de Catalunya.

Sánchez ha eludit respondre aquesta qüestió i ha assenyalat que l'única alternativa després de les eleccions és un Executiu del PSOE, i ha preguntat al PP i a Cs si estan proposant un "bloqueig" o "noves eleccions" amb el seu rebuig a donar suport a la seva investidura.

"Aquells que estan dient que no votaran la meva investidura com a president del govern, què és el que ofereixen?. Perquè no hi ha alternativa. L'alternativa és facilitar un govern que doti d'estabilitat, d'una agenda de futur, de progrés, d'avanç, amb justícia social al conjunt de la societat espanyola", ha afirmat.