Sánchez diu que la seva posició sobre Veneçuela no canvia i aposta per eleccions aviat

Publicat 6/2/2020 14:55:28CET
El president del Govern, Pedro Sánchez, en declaracions davant els mitjans de comunicació després de la seva reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en el Palau de la Generalitat, Barcelona /Catalunya (Espanya), a 6 de febrer de 2020.
Marc Brugat - Europa Press

Subratlla que Espanya ha liderat l'aprovació de sancions europees i "el reconeixement de l'oposició" en l'àmbit internacional

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dijous que la seva posició sobre Veneçuela no ha canviat, i que segueix apostant per "celebrar al més aviat possible eleccions lliures i democràtiques" perquè "els propis veneçolans decideixin el seu futur".

"Estem on sempre hem estat, amb la llibertat i la democràcia del poble veneçolà", ha dit preguntat en roda de premsa a Barcelona, després de la seva reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Sánchez ha tingut un lapsus i ha afirmat que el grup de contacte promogut per Espanya en la UE és per "desbloquejar la situació a Catalunya", encara que ha rectificat de seguida per deixar clar que es referia a Veneçuela.

S'ha referit a aquest grup de contacte com a prova del compromís del seu Govern amb les eleccions lliures a Veneçuela. També ha dit que l'Executiu espanyol "ha liderat a nivell internacional el reconeixement de l'oposició", en referència al reconeixement del president de l'Assemblea Nacional, Juan Guaidó, com a president encarregat del país, així com algunes sancions "a nivell europeu".

Això sí, ha aprofitat per insistir que Espanya mai recolzarà ni acceptarà solucions que passin per una "ingerència o intervenció militar a Veneçuela", tal com "han deixat anar alguns actors internacionals".

A més, Sánchez ha tornat a desmentir, tal com havia fet abans el Ministeri d'Exteriors, que ell parlés per telèfon amb la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, quan va fer escala a Madrid el 20 de gener.

A més, ha assegurat que la informació és "absolutament falsa" i ha lamentat que "es confongui el periodisme amb la mentida". "És molt important garantir la credibilitat de la informació que se subministra perquè els ciutadans tenen dret a estar informats veraçment".

Contador