Actualitzat 7/9/2020 11:01:41 +00:00 CET

Sánchez diu que reformarà el delicte de sedició del Codi Penal

Entrevista al president del Govern central, Pedro Sánchez
RTVE

MADRID, 7 set. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dilluns que manté el seu compromís de reformar el Codi Penal per rebaixar el delicte de sedició, que afectaria els polítics presos pel procés, i ha demanat ser "empàtics i sensibles" amb la "ruptura emocional" que suposa aquesta situació per a una "part de la societat catalana".

En una entrevista a TVE que ha recollit Europa Press, ha defensat que s'han d'extreure "moltes lliçons" de què ha passat amb el "mal anomenat procés" i "amb la situació dels líders que són a la presó", i no només "des del punt de vista de l'incompliment legal" sinó "des de la ruptura emocional que representa per a una part de la societat catalana".

COMPROMÍS "FERM"

"L'objectiu que té aquest govern és que es mantingui el nostre compromís d'actualitzar, modernitzar i revisar, via modificació del Codi Penal, aquests delictes. És un compromís d'investidura i es mantindrà", ha reafirmat.

Així, el president del Govern central ha defensat que ja va anunciar en el seu discurs d'investidura que tenia el compromís de reformar el delicte de sedició i que, per tant, aquest compromís "continua ferm".

En aquest punt, Sánchez ha reclamat la necessitat d'aprendre què ha passat amb el "mal anomenat procés" i amb la situació dels seus "líders", i de tenir "empatia" amb aquesta part de la societat catalana.

A més, ha demanat "mirar a Europa", perquè ha assenyalat "quins són els dèficits" que té el Codi Penal espanyol, pel que fa a "aquests delictes". "Fins i tot la mateixa sentència del Tribunal Suprem hi fa una referència", ha postil·lat.

Contador