Publicat 12/4/2019 22:50:25 +02:00CET

Sánchez demana el vot als indecisos erigint-se com l'opció més total

Pedro Sánchez participa en un acte a Castelló al costat de Ximo Puig
Paco Poyato - Europa Press

Presenta el PSOE com l'únic que té una recepta enfront de la desigualtat, la corrupció i la crisi territorial

CASTELLÓ, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, ha dirigit aquest divendres un missatge als milions d'espanyols que tenen dubtes sobre a qui votar o fins i tot sobre si van a anar votar perqu es decantin pel PSOE com l'opció més total tot i que ell com a candidat pugui no convncer-los de tot.

En un míting a Castelló amb el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, Sánchez ha apellat a aquells que en els últims 40 anys de democrcia espanyola "alguna vegada" van votar al PSOE i també a "aquells altres que potser mai han votat" als socialistes.

"Que potser quan em veuen a mi diuen: 'bé, aquest home no és que em sembli el millor dels candidats, per vist el vist i escoltat l'escoltat, aposto pel Partit Socialista, que és l'únic que pot portar un projecte total, moderat, d'avan, de futur a aquest país"", ha dit en un intent d'empatizar amb aquesta gran borsa d'electors (un 40 per cent, segons el CIS) que pot inclinar la balana cap a un costat o l'altre.

De fet, el disseny de la campanya que ha fet el Comit Electoral del PSOE s'ha fet amb l'objectiu de captar el vot urb i dels indecisos, per aix el candidat s'est desplaant fonamentalment a capitals de província i visitar en diverses ocasions les Comunitats Autnomes més poblades, com és el cas d'Andalusia, Catalunya i la Comunitat Valenciana.

En un intent d'identificar-se amb els indecisos, Sánchez ha assenyalat que veu "lgic" que entre aquest "mar de sigles" de partits, a la gent li sorgeixin dubtes sobri a qui votar. Per l'elecció el proper 28 d'abril, ha prets resumir-los, "és ben senzilla: avanar o retrocedir", sent el PSOE l'única opció que pot frenar a la "triple dreta" a la qual Sánchez acusa de voler retornar a Espanya al passat.

Als socialistes convenuts, els ha dirigit un missatge d'nim perqu acudeixin a votar. "Jo no veia el cor del socialisme bategar tan fort com en aquestes eleccions. Després d'11 anys guanyarem per primera vegada les generals a Espanya", ha dit.

Sánchez ha presentat el seu partit com el qual té una recepta pels tres principals desafiaments que, al seu entendre, té Espanya per davant, com són la desigualtat, la corrupció política i la crisi territorial, que no només és el problema amb l'independentisme catal, sinó també la despoblació en l'Espanya interior.

Enfront de la desigualtat, ha explicat, el PSOE aplica polítiques de justícia social redistribuint riquesa, amb mesures com les acordades pel seu Govern per recuperar el subsidi a aturats de més de 52 anys. Enfront de la corrupció, el PSOE planteja neteja en l'exercici del crrec públic, i davant la crisi a Catalunya, proposen convivncia, que només pot aconseguir-se a través d'un dileg dins de la Constitució.

Per desactivar les acusacions que li aboquen des de PP, Ciudadanos i Vox sobre pactes ocults amb l'independentisme, a més de recordar que els independentistes van tombar el seu projecte de Pressupostos, Sánchez ha tret pit de la seva capacitat per negar-se a fer alguna cosa que no vol.

"Em vaig donar a conixer pel 'no és no'. Si crec que que alguna cosa puc dir és que quan dic que no, és no", ha remarcat arrencant els aplaudiments de l'auditori, compost per unes 1.300 persones, sense explicar els centenars que s'han quedat fora per falta d'espai i que han seguit l'acte a través de pantalles installades fora. "I li dic a l'independentisme, no hi haur independncia a Catalunya", perqu el problema de Catalunya no és la independncia, sinó la convivncia, ha subratllat.