Publicat 5/1/2020 13:27:22 +01:00CET

Sánchez demana "moderació i progrés" davant la coalició de "l'apocalipsi" de la dreta

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, durant la seva intervenció final en la segona sessió del debat d'investidura del candidat socialista a la Presidència de Govern en la XIV Legislatura a Madrid (Espanya), 5 de gener del 2020.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 5 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha instat els diputats socialistes i d'Unides Podem que facin ús de la "moderació i del progrés" davant de la coalició de "l'apocalipsi" de la dreta per fer de la nova legislatura una reivindicació de "la política i del millor de l'esperança".

En la seva darrera intervenció de la segona jornada de la investidura i abans de la primera votació, Sánchez ha insistit a deixar la dreta en "el seu rancor i en la seva Espanya en blanc i negre" perquè en el Govern de coalició hi ha "esperança" perquè estarà basat, "no en nom de ningú, sinó en nom dels principis i valors confirmats per la majoria de la ciutadania".

"Deixem aquells que mai no han après a perdre amb el rancor, que saben ara mateix que l'espai de la moderació, de la temprança, el rigor i el respecte, si el representa algú és la coalició progressista que liderarà els propers quatre anys", ha ressaltat Sánchez i ha dit que des de la seva bancada i la dels comuns defensen "davant l'insult, la mesura; davant l'assetjament, la temprança i davant l'amenaça, el respecte i la voluntat de diàleg".

A més, Sánchez ha destacat des de la tribuna que s'obrirà una nova etapa amb responsabilitat, lleialtat i amb la vocació de dialogar, dialogar i dialogar fins amb aquells que insulten", dirigint-se a la bancada de la dreta. Després d'això, ha demanat a la resta de diputats de la cambra baixa la "confiança majoritària" en la votació de la investidura perquè s'aconsegueixi "per fi que Espanya tingui govern".

CAMPANYA D'ASSETJAMENT, INSULTS I AMENACES

Abans d'acabar la seva darrera intervenció d'aquest diumenge, Sánchez ha insistit que davant la "campanya de l'assetjament, l'insult i l'amenaça" hi haurà una coalició progressista a partir del proper 7 de gener, quan se celebri la segona votació de la investidura en què només es necessita una majoria simple.

Per això, ha assegurat que cal deixar el "rancor" a aquells que "no assumeixen" els resultats electorals "de les cinc vegades que la ciutadania els ha dit que no a ells i sí a una coalició progressista". "Tant de bo no existís la intolerància, però existeix i la democràcia és tan gran que fins i tot la intolerància és reconeguda i té cabuda", ha afegit i després ha assegurat que amb un govern de coalició hi ha "esperança" perquè es "recuperaran" els drets socials.

"A la feina es veuran recuperats els drets laborals, es veuran recuperats en les pensions. Hi ha esperança per a les dones que pateixen violència masclista, hi ha esperança per als joves que tenen dificultats per poder emancipar-se, hi ha esperança per trobar feina, per als joves que es amnifesten dient que cal posar fi als efectes del canvi climàtic, hi ha esperança per als catalans i per als espanyols que el que volem és viure en concòrdia reivindicant els principis de la Constitució, hi ha esperança", ha especificat.