Publicat 9/10/2019 12:54:31 +02:00CET

Sànchez i Cuixart s'oposen a la pròrroga de la presó preventiva mentre que Vox demana que s'apliqui

Jordi Sánchez i Jordi Cuixart declararen a l'Audiència Nacional
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

Les defenses de l'expresident de l'ANC i diputat suspès de JxCat, Jordi Sànchez, i del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, s'han pronunciat en contra aquest dimecres que el Tribunal Suprem prorrogui la mesura de presó preventiva si la sentència pel procés independentista no es dona a conèixer abans del 16 d'octubre.

Les parts han d'informar sobre aquesta qüestió després que la Fiscalia hagi demanat a la sala que va jutjar el cas celebrar una vista per decidir sobre la pròrroga de la presó preventiva, perquè s'acosta el termini de dos anys que fixa la llei per revisar la seva permanència sense que existeixi sentència.

La defensa de Sànchez també fa esment en l'escrit a la situació personal del diputat suspès i reitera la seva petició de llibertat provisional independentment que se celebri o no aquesta vista segons el que s'ha exposat en anteriors peticions de llibertat i en la petició de l'Opinió del Grup de Treball de les Nacions Unides.

Per la seva banda, Cuixart sol·licita deixar sense efecte la mesura de presó provisional, tal com han demanat nombrosos organismes i associacions internacionals especialitzats en la defensa dels drets humans. "La defensa també recorda que, per prendre aquesta decisió, no cal la convocatòria de cap compareixença. Així ho estableix l'article 505.1 de la Llei d'enjudiciament criminal (LeCrim).

Pel que fa a Vox, s'ha pronunciat en el mateix sentit que el ministeri públic sobre que se celebri la vista breu per decidir si es prorroga la presó provisional de Sànchez i Cuixart si la sentència pel procés independentista no s'ha donat a conèixer abans del 16 d'octubre, dia en el qual compleixen dos anys de presó.

En cas que aquesta compareixença se celebri, tot i que creuen que no caldrà perquè els magistrats volen tenir-la a punt abans de la data assenyalada, els advocats de l'acusació popular, de la mateixa manera que la Fiscalia, asseguren que demanaran que la mesura cautelar que es va imposar fa dos anys continuï vigent.