Publicat 15/5/2019 13:42:22 +02:00CET

Sánchez creu que els independentistes catalans no veten Iceta, sinó la convivència perquè temen les solucions

26M.- Baño de masas de Pedro Sánchez en Santiago, ciudad que "seguro" visitará para el Xacobeo 2021
EUROPA PRESS

SANT SEBASTIÀ, 15 maig (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, creu que els partits independentistes catalans, amb el seu rebuig a la candidatura del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la Presidència del Senat, veten "la convivència i l'enteniment", perquè temen "les solucions i el diàleg".

A més, ha afirmat que tenen "por" a dir als catalans que la independència no és possible i que l'única alternativa es diu Constitució i Estatut". En aquest sentit, ha avisat que, "encara que no ho vulguin les tres dretes i l'independentisme català, aquesta legislatura serà la de la convivència".

Sánchez s'ha traslladat aquest dimecres a Sant Sebastià per defensar els candidats a diputat general de Guipúscoa i a l'Alcaldia de Sant Sebastià, Denis Itxaso i Ernesto Gasco, respectivament, en un acte en el qual ha estat acompanyat de la líder dels socialistes bascos, Idoia Mendia.

El líder socialista ha destacat que "l'independentisme a Catalunya proposa vetar un gran polític català, que ha advocat precisament per la convivència i per la concòrdia, com Miquel Iceta". "En realitat, no estan vetant Iceta, el que fan és vetar la convivència, l'enteniment", ha apuntat.

A parer seu, d'aquesta manera, "demostren que tenen por a les solucions i al diàleg". "Tenen por de dir als catalans que van creure en ells que la independència no serà possible i que l'única alternativa es diu Constitució i via estatutària, que és la que defensa el PSOE", ha asseverat.

Pedro Sánchez ha apuntat que, "per molt cordó sanitari, per molt veto que posin, no podran amb les ànsies del poble català, del poble d'Euskadi, del conjunt dels pobles d'Espanya per la concòrdia, la convivència i la unió de tots els espanyols".

"Aquesta legislatura que comença serà la legislatura de la convivència, encara que no ho vulguin les tres dretes i l'independentisme català. El Govern serà aquí, defensant la Constitució, l'estat de les autonomies, l'autogovern d'Euskadi i també de Catalunya", ha subratllat.