Publicat 13/10/2019 10:38:06 +02:00CET

Sánchez creu que "cap" dels vots serà per l'exhumació de Franco, que "enforteix la democràcia espanyola"

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.
Photogenic/M.A Santos - Europa Press

MADRID, 13 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha assenyalat que "cap" dels vots que aconsegueixi el PSOE a les properes eleccions generals serà gràcies a l'exhumació de Franco del Valle de los Caídos.

"A diferència d'alguns altres líders polítics que diuen que exhumar les restes del dictador del lloc on es troba amb els de les seves víctimes divideix els espanyols entre vermells i blaus, crec que que és justament el contrari. Enforteix la democràcia espanyola", ha assegurat Sánchez en una entrevista al Diari de Sevilla.

Per al president de l'executiu en funcions, l'exhumació del dictador és un "deure pendent" que tenia la democràcia espanyola durant els últims 40 anys.

En aquest sentit, ha afegit que es "tancarà un cicle" a Espanya i "s'obrirà un altre". "Serà un pas més en la consolidació d'una democràcia sana que ret homenatge a la memòria, la justícia, la dignitat i la reparació", ha sentenciat.

Així mateix, Sánchez ha subratllat que l'exhumació de Franco es produirà abans de les eleccions generals com el Tribunal Suprem va resoldre al setembre.