Publicat 23/02/2019 16:47CET

Sánchez confirma que s'aprovarà un reial decret llei per a la igualtat laboral entre homes i dones divendres vinent

El president del Govern, Pedro Sánchez, en la Convenció de Socialistes Europ
PARTIDO EUROPEO SOCIALISTA

MADRID, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha confirmat que en el proper Consell de Ministres, l'1 de mar, s'aprovar un reial decret llei de mesures urgents per "afavorir la igualtat laboral entre homes i dones".

Ho ha fet en la clausura de la Convenció de Socialistes Europeus que s'ha celebrat a Madrid, on ha destacat que el seu Executiu "seguir treballant fins a l'últim dia de legislatura" per lluitar "contra la bretxa salarial".

Una de les mesures més destacables dins d'aquest decret és l'ampliació del permís de paternitat fins a les 16 setmanes el 2021, equiparant-ho així al permís de maternitat. En l'esborrany es proposa una reforma de l'Estatut dels Treballadors en la qual s'inclou que "el naixement suspendr el contracte de treball del progenitor diferent de la mare biolgica durant 16 setmanes", de les quals "seran obligatries les sis setmanes ininterrompudes immediatament posteriors al part", a gaudir "a jornada completa".

Més endavant especifica que, a partir de l'entrada en vigor d'aquesta llei, "l'altre progenitor/a comptar amb un període de suspensió total de vuit setmanes", de les quals les sis primeres haur de gaudir-les de forma ininterrompuda immediatament després del part. Així mateix, precisa que la "mare biolgica podr cedir a l'altre progenitor/a un període de fins a quatre setmanes del seu període de suspensió de gaudiment no obligatori".

El Govern argumenta en l'esborrany del text que el dret a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral "ha de regular-se de tal forma que garanteixi l'assumpció equilibrada de les responsabilitats familiars, quedant prohibit qualsevol tracte discriminatori directe".

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ja va avanar, dijous passat, que volen "rescatar a través del reial decret les mesures de la Llei d'Igualtat Laboral. Una vegada aprovada la mesura, entrar en vigor després de la seva publicació en el BOE, encara que el text hagi de ser convalidat posteriorment pel Congrés.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés