Sánchez es compromet davant l'ONU a aportar 350 milions d'euros a fons pel clima, el desenvolupament i la salut

Publicat 25/9/2019 18:42:50CET
El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, i la seva parella, Begoña Gómez,a Nova York (EUA), 25 de setembre del 2019.
Moncloa

MADRID, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha assumit compromisos per import de 350 milions d'euros en un període de cinc anys amb diversos fons internacionals durant la seva participació en l'Assemblea General de l'ONU.

Sánchez va anunciar dilluns que aportaria 150 milions d'euros en quatre anys al Fons Verd del Clima. Es tracta d'un instrument que s'emmarca en la convenció de l'ONU sobre el canvi climàtic i pretén ser la principal eina de finançament de projectes en països en desenvolupament.

Sánchez també ha avançat que Espanya dedicarà dos milions d'euros al Fons d'Adaptació de la Convenció Climàtica i la ratificació de la 'esmena de Kigali' del Protocol de Mont-real, que preveu reduir en més d'un 80% en 30 anys la producció i el consum d'hidrofluorocarbonos (HFC) que s'utilitzen en aires condicionats i refrigerants.

Dimarts, Sánchez va intervenir davant l'Assemblea General de l'ONU i va anunciar 100 milions d'euros per al Fons Conjunt de les Nacions Unides per als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en els propers cinc anys i altres 100 al Fons Global per la lluita contra la sida, la tuberculosi i la malària, en aquest cas en un termini de tres anys.

Espanya va arribar a ser el cinquè donant més important d'aquest fons de lluita contra les tres malalties però va deixar de fer aportacions el 2011. Poc abans de l'Assemblea de l'ONU, diverses ONG havien començat una campanya per instar el govern a tornar a la comunitat de donants d'aquesta iniciativa.

En la Cimera sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible, Sánchez ha assegurat que tant els Pressupostos Generals de l'Estat com les compres públiques s'han alineat als Objectius de Desenvolupament Sostenible, i que els ODS també estan incorporats en la reforma educativa --que no va ser aprovada-- i en l'avaluació de totes les mesures.