Publicat 22/4/2020 10:54:31 +02:00CET

Sánchez avança més mesures per atenuar el confinament abans del 9 de maig

El president del Govern central, Pedro Sánchez, compareix al Congrés per l'estat d'alarma
CONGRESO

Illa podrà dictar ordres per rebaixar les restriccions en funció de cada territori

MADRID, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que la pròrroga de l'estat d'alarma que sol·licita l'executiu entre el 26 d'abril i el 9 de maig permet la possibilitat d'introduir mesures per atenuar el confinament més enllà dels passeigs dels menors de 14 anys. Aquesta pròrroga, ha abundat, "permetrà començar a desescalar les regles de confinament".

Així, en el ple del Congrés dels Diputats que haurà d'autoritzar l'ampliació de l'estat d'alarma, Sánchez ha celebrat que, per primera vegada, assisteix a la cambra baixa enmig d'un "escenari prudentment optimista", la qual cosa permet que "al llarg de les properes setmanes", entre el 26 d'abril i el 9 de maig, puguin anar variant les limitacions vigents sobre els desplaçaments i l'activitat comercial.

Tanmateix, qualsevol rebaixa de les mesures de confinament, ha advertit, haurà d'anar acompanyada de la "prudència necessària", i ha avançat que en funció de com vagi evolucionant l'epidèmia, es faran "passos endavant" o "enrere".

És per això que la pròrroga que demana el Govern central introdueix un canvi en el reial decret sobre l'estat d'alarma per habilitar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a dictar ordres i instruccions que podran variar en funció dels territoris pel que fa a les limitacions sobre els desplaçaments, però també sobre l'activitat comercial i espais d'oci i cultura.