Publicat 31/7/2020 11:25:08 +02:00CET

Sánchez atribueix la caiguda del PIB al "confinament estricte" per contenir la pandèmia

Intervenció de Pedro Sánchez en la XXI Conferència de Presidents a La Rioja.
RTVE

SAN MARTÍN DE LA COGOLLA (LA RIOJA), 31 jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha considerat que la conferència de presidents d'aquest divendres serà "un bon punt de suport per impulsar la recuperació econòmica en el conjunt del país" quan s'ha conegut que el PIB d'Espanya va caure un 18,5% el segon trimestre del 2020, la pitjor caiguda trimestral de la sèrie històrica.

En una intervenció moments abans de començar la reunió, ha apuntat que aquesta caiguda del PIB és fruit del "confinament tan estricte" que es va haver d'afrontar per "doblegar la corba i mantenir a ratlla" la covid-19.

Però, ha dit, "aquest moment ha passat i després de resistir al virus ha arribat la reactivació econòmica". Per això ha ressaltat la importància d'aquesta reunió amb les comunitats autònomes, administracions que "tenen competències importants en sanitat i desenvolupament econòmic".

"Sense elles, sense l'aportació de les comunitats, de les diputacions provincials i dels ajuntaments, no seria possible engegar tot el volum de recursos econòmics que necessitem per recuperar l'economia", ha avisat Sánchez.

Amb tot, ha cridat totes les administracions de l'Estat a fixar els "pilars" del creixement econòmic "perquè siguin sòlids i afavoreixin els treballadors del futur".

Contador