Actualitzat 22/4/2020 15:56:50 +00:00 CET

Sánchez diu que hi haurà més rectificacions quan es comenci desescalar

Pool

MADRID, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha assumit aquest dimecres que l'executiu farà més rectificacions al llarg dels propers mesos, quan es dugui a terme una rebaixa gradual de les restriccions en els desplaçaments i l'activitat econòmica i comercial en funció de com evolucioni l'epidèmia.

En el ple del Congrés que ha debatut una altra pròrroga de l'estat d'alarma fins el 9 de maig, Sánchez ha defensat que no s'interpreti com "un fracàs" sinó com una rectificació "en positiu" per la conveniència d'"escalar" les restriccions on s'hagin atenuat de manera precipitada.

En qualsevol cas, Sánchez ha apostat per "una governança compartida" amb les comunitats autònomes, diputacions i ajuntaments en l'anomenada "fase de desescalada" que començarà de manera generalitzada la segona quinzena de maig, tot i que ha obert la porta a prendre algunes mesures per territoris.

Això es deu gràcies al fet que la pròrroga, que durarà del 26 d'abril al 9 de maig, habilitarà el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a actuar en aquest sentit, tant amb l'objectiu d'atenuar les mesures com de modificar-les o restringir-les encara més.

Sánchez ha incidit que l'esperit amb el qual actuarà l'exeutiu es resumeix en el fet que és preferible pecar de prudents que ser temeraris, tot i que no té dubtes sobre la conveniència d'aplicar un full de ruta per rebaixar les mesures de manera "asimètrica".

Com una mostra de la voluntat de comptar amb les CA en aquest pla, el qual coordina la vicepresidenta quarta del Govern central, Teresa Ribera, el president espanyol ha recordat que l'executiu va demanar als governs autonòmics un contacte dels seus experts de capçalera per a aquesta fase.

Sánchez ha explicat que la relaxació de les mesures de manera asimètrica tindrà més a veure amb la grandària dels municipis i les seves característiques que amb l'àmbit autonòmic en si mateix. "Tindrem en compte la diversitat territorial", ha promès.