Publicat 5/8/2019 11:16:42 +02:00CET

Sánchez arriba a la seva reunió amb ONGs ecologistes sense respondre sobre les paraules del rei

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo (2i) i el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez (3i), durant la reunió amb associacions d'Igualtat a Madrid.
Marta Fernández Jara - Europa Press

MADRID, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha arribat aquest dilluns a la seva reunió amb les ONGs ecologistes sense voler respondre sobre les declaracions del rei, que va demanar trobar una "solució" abans que convocar unes altres eleccions generals.

Sánchez ha convocat les ONGs ecologistes aquest dilluns, a les 10 hores, en el marc de la seva ronda de consultes amb la societat civil per elaborar una proposta de govern i presentar-la a Unides Podem.

El líder socialista ha arribat a peu al lloc de la trobada, l'espai Ecooo, al centre de Madrid, acompanyat del responsable d'Emprenedoria, Ciència i Innovació de l'Executiva del PSOE, Francisco Polo. Poc després ho ha fet la ministra de Transició Energètica en funcions, Teresa Ribera, que serà l'encarregada d'informar del contingut de la reunió quan finalitzi.

L'organització SEO Birdlife ha avançat que aquestes ONGs no opinaran en cap cas sobre les fórmules de govern entre el partit de Sánchez i les altres formacions, però els recordaran a tots "la urgència de comptar amb un govern, davant l'emergència social que provoca la crisi ambiental".

En la reunió, les entitats li transmetran la urgència de comptar amb un govern que abordi l'emergència social creada per la crisi climàtica i de biodiversitat. A més de SEO Birdlife, hi assistiran representants d'Ecologistas en Acción, Greenpeace i WWF.

Sánchez va començar aquesta ronda de reunions dijous passat, amb contactes amb organitzacions feministes i amb associacions i empreses del sector digital i tecnològic. Aquest dijous dia 8 es veurà amb les patronals i els sindicats.

Les ONGs ecologistes recorden que ja han transmès a tots els partits les seves propostes, per la qual cosa en aquesta reunió reiteraran al president espanyol en funcions la necessitat que les mesures més urgents i rellevants s'incloguin en el seu programa de govern i d'investidura.

Segons el parer d'aquestes organitzacions, Espanya, "el país més ric en biodiversitat i el més vulnerable al canvi climàtic, es juga la seva prosperitat econòmica i la qualitat de vida de la seva ciutadania", de manera que pot "decidir liderar a Europa les polítiques ambientals, com a motor social i econòmic del segle XXI" o arriscar-se a ser "el desert d'Europa".