Actualitzat 10/6/2020 11:26:34 +00:00 CET

Sánchez aposta per una comissió que plantegi millores en el sistema de salut i productiu

EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

MADRID, 10 juny (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha apostat aquest dimecres per crear al Congrés una "comissió d'avaluació de la covid-19" que analitzi quins canvis cal aplicar dins el sistema de salut pública i el productiu per millorar la resposta contra futures epidèmies.

Sánchez ha reprès aquesta idea, que ja va plantejar el passat mes de març, durant la sessió de control a la cambra baixa, després que el portaveu de Ciutadans, Edmundo Bal, hagi instat l'executiu a "aparcar les batalles ideològiques i partidistes" i treballar per a tothom.

El president ha afirmat que l'executiu del PSOE i Unides Podem ha fet "un esforç per consensuar, acordar, rebaixar la tensió i apel·lar entre tots a la unitat". I a continuació, ha apostat per crear aquesta comissió parlamentària per "tenir un debat constructiu".

"Per saber exactament què hem de millorar del sistema de salut pública i quines mesures hem de propiciar dins el nostre sector productiu per autoabastir-nos d'un material que, clarament, en aquesta pandèmia ha estat insuficient a causa de la nostra dependència de tercers països", ha declarat.

Contador