Sánchez apel·larà en campanya al votant enfadat perquè no s'ha respectat la seva decisió

Publicat 18/9/2019 19:45:27CET
El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, compareix en sessió de control al Govern en funcions un dia després de conèixer-se amb gairebé plena seguretat la repetició d'eleccions el 10 de novembre, Madrid (Espanya), 18 de setembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

Confia en què la pressió després d'unes segones eleccions obligui la resta de partits a facilitar la seva investidura

MADRID, 18 set. (EUROPA PRESS) -

Un cop constatat el fet que hi haurà eleccions, el PSOE es capbussa en el disseny de la seva estratègia de campanya. El líder del partit i president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, buscarà mobilitzar el votant enfadat i frustrat perquè no s'ha respectat la seva decisió del 28 d'abril, avancen fonts socialistes.

Es tracta d'un missatge que ja ha començat a sentir-se en les seves últimes compareixences. El dimarts, poc després de saber-se que el rei no proposaria cap candidat a la investidura, Sánchez demanava als qui volien un govern progressista i moderat que "ho diguin encara més clar".

Dirigents socialistes no transmeten una preocupació especial per la possibilitat d'una elevada abstenció perquè consideren que es tracta d'un element que afectaria sobretot a Cs i a Vox.

Sánchez explotarà també el paper de víctima, un missatge que ja va mostrar en la seva compareixença davant la premsa el dimarts passat, en què va culpar les eleccions a UP, el PP i Cs.

El líder socialista també defensarà que, en ser ell l'únic president possible, els altres tres grans partits nacionals van impedir amb la seva actitud que pogués formar govern. Les noves eleccions no són culpa de la seva incapacitat d'arribar a acords amb altres partits, sinó que es deu a la voluntat d'aquests tres partits d'impedir un govern progressista i moderat, argumentarà el PSOE.

Els previsibles atacs de la resta de partits contra Sánchez poden convertir-se ser bons per al PSOE, perquè aquest 'tots contra Sánchez' reforça la imatge del líder socialista com a únic president possible.

Sánchez mantindrà la seva estratègia d'oferir als espanyols un Govern progressista però moderat, perquè les enquestes li indiquen que aquest missatge té gran acceptació entre la majoria de l'opinió pública.