Sánchez anuncia un decret per posar fi al projecte de la república digital catalana

Publicat 31/10/2019 11:03:13CET
El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, intervé en un acte polític a Viladecans (Barcelona) el 30 d'octubre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres aprovarà aquest dijous un reial decret llei per "posar punt i final" al projecte independentista de construir una república digital catalana, ha anunciat aquest dijous el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

En una entrevista a Onda Cero, que ha recollit Europa Press, Sánchez ha advertit al separatisme que "no hi haurà independència offline ni online".

El reial decret llei obligarà totes les administracions públiques de l'Estat a utilitzar servidors localitzats a la UE i no en paradisos digitals, ha precisat.

"Això implicarà i tindrà com a conseqüència que no es pugui fer un ús espuri de les dades per part de cap administració territorial com tenim intuïció que està fent el Govern de la Generalitat de Catalunya", ha detallat.

Segons Sánchez, i com han publicat alguns mitjans de comunicació, la Generalitat està utilitzant aquestes dades "per a aquesta república digital, per a la identitat digital". "En definitiva, per mirar de violentar l'Estat al món online" i ha advertit que l'Estat espanyol serà "igual de contundent al món digital que al món real".

L'ús de dominis localitzats en servidors de països amb una legislació laxa en l'àmbit digital ha estat una tècnica que ha utilitzat l'independentisme per dificultar la persecució judicial espanyola tant en la preparació del referèndum de l'1 d'octubre del 2017 com en la coordinació de les protestes violentes contra la sentència del procés.

La Guàrdia Civil ha sol·licitat recentment a una empresa de Microsoft retenir el contingut i les dades relacionades amb Tsunami Democràtic que es troben a Github, una eina utilitzada per guardar de manera segura arxius, fitxers o codis de programació, com el que permet baixar-se l'aplicació que Tsunami utilitza per a la comunicació entre els seus membres.