Actualitzat 18/3/2020 9:58:35 +00:00 CET

Sánchez anuncia una comissió que analitzarà la situació de la sanitat pública espanyola

El president del Govern central, Pedro Sánchez, durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats per explicar la declaració de l'estat d'alarma i les mesures per pal·liar la pandèmia del coronavirus, Madrid (Espanya), 18 de març del 2020.
Pool

MADRID, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat al Congrés que quan se superi la pandèmia del coronavirus es crearà una comissió d'estudi i avaluació que analitzarà la situació de la sanitat pública espanyola i el seu finançament: "Cal invertir radicalment la tendència", ha avançat.

Sánchez ha assenyalat que aquesta comissió "analitzarà amb rigor la situació de la sanitat pública i elaborarà un llibre blanc per fer els ajustos i canvis que es considerin necessaris".

A parer seu, "això pot ser la primera lliçó d'aquesta emergència: protegim el nostre sistema públic de salut i reforcem el nostre estat del benestar, que és el bé més preuat que tenim, la conquesta més gran de la democràcia juntament amb ella mateixa.

Per aquest motiu, el president espanyol ha reconegut que "no podem continuar defugint i tergiversant la vinculació entre l'estat del benestar i el seu finançament; no podem continuar ignorant que una bona sanitat requereix un ús racional i molt eficient dels recursos però també d'un finançament que només pot proveir un sistema fiscal just i eficient".

"No existeix un sistema sanitari poderós sense un sistema fiscal just. No ho oblidem mai. Quan arriba una emergència ens adonem amb mes claredat que mai de les mancances, però existeixen cada dia i un dels escassos efectes positius del coronavirus és que ens consciencia a tots de la unitat com a país que hem d'invertir radicalment la tendència. Més estat del benestar és més seguretat i més protecció col·lectiva", ha resolt.