Publicat 23/5/2019 17:01:42 +02:00CET

Sánchez agita la por a la suma de les tres dretes: restaran drets, multiplicaran conflictes i dividiran

26M.-Pedro Sánchez reconeix que l'àmbit fiscal de REB es va quedar "en el tinter" i promet "culminar-ho" aquesta legislatura
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 23 maig (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha agitat aquest dijous la por al fet que les tres dretes (el PP, Ciutadans i Vox) sumin majoria per governar municipis i comunitats autònomes després dels comicis del 26 de maig.

"La dreta i les seves tres sigles si tenen l'oportunitat sumaran per restar drets, multiplicar conflictes i dividir societats", ha advertit en un míting a Palma de Mallorca per donar suport als candidats del PSOE a l'alcaldia, José Hila; a la Presidència del Consell de Mallorca, Cati Cladera, i a la reelecció en la Presidència del Govern de les illes, Francina Armengol.

Rebut per prop d'un miler de persones amb crits de "president, president", Sánchez ha criticat el viratge de Ciutadans del seu ideari de centre liberal cap a la dreta per reemplaçar el PP, mentre que ha retret als populars que continuïn en l'estratègia del "bloqueig" i de l'"insult", sense comprendre el missatge que els van donar els seus votants el 28 d'abril i que va ser, segons Sánchez, que volen veure el PP contribuint a l'"estabilitat" d'Espanya.

Sánchez ha volgut marcar distàncies entre el PSOE i les tres dretes que van donant "lliçons de patriotisme". "La diferència entre ells i nosaltres és que nosaltres considerem aquest país una gran casa en la qual cabem totes amb independència de l'orientació sexual, el nivell socioeconòmic, el color de pell o les creences religioses", ha assenyalat.

Sánchez ha ressaltat que en les eleccions d'aquest diumenge la disjuntiva que es presenta és la mateixa que en els comicis generals del 28 d'abril: triar entre una societat "oberta, inclusiva" o una en la qual "només s'entenguin" els qui són semblants entre si.

Ha demanat que ningú pensi que després de la victòria del PSOE el 28 d'abril "la feina està feta". Qui governi un ajuntament o una comunitat autònoma, ha subratllat, és "determinant" perquè si es vol que l'avanç que proposa el PSOE sigui "rotund", l'Executiu espanyol necessitarà la col·laboració d'ajuntaments i Governs autonòmics, la qual cosa serà més fàcil amb administracions dirigides per socialistes.

Com a exemple ha citat la necessitat que ajuntaments i comunitats autònomes cedeixin sòl públic per crear escoles infantils o apostin per l'educació pública en lloc de la privada.