Publicat 3/10/2019 15:32:34 +02:00CET

Sánchez afirma que vetllarà per la seguretat a Catalunya amb "fermesa", proporcionalitat i unitat política

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez en un acte de precampany del PSOE.
Enrique Palomares - Europa Press

ZAFRA (BADAJOZ) 3 (EUROPA PRESS)

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha afirmat que l'executiu vetllarà per la "seguretat" i per la "convivència" a Catalunya amb "fermesa", amb "proporcionalitat" i des de la "unitat de totes les forces polítiques".

Així, ha indicat que la ciutadania catalana en aquest moment "tan crític" que està vivint ha de saber que el Govern d'Espanya vetllarà per la seva seguretat i per la convivència en aquesta comunitat.

Sánchez ho ha declarat durant la seva intervenció en la inauguració aquest dijous de la Fira Internacional Ramadera de Zafra (Badajoz) i en al·lusió a unes paraules prèvies pronunciades pel president de la Junta, Guillermo Fernández Vara, en les quals li ha mostrat el seu suport en la defensa de la unitat d'Espanya.

De la mateixa manera, el cap de l'executiu ha tornat a mostrar la seva solidaritat en nom del Govern central amb els mitjans de comunicació després de l'agressió que va patir la periodista de Telecinco Laila Jiménez.

"És molt important recordar la frase que li van dir a la periodista de 'per què no te'n vas?' El que nosaltres diem és que ningú no se n'ha d'anar de Catalunya, ni ella ni ningú, tothom que es vulgui quedar a Catalunya pensi el que pensi, voti el que voti, senti el que senti ha de conviure a Catalunya sota l'empara de l'Estatut d'Autonomia i l'ordre constitucional, que és en definitiva el que defensem tots i totes", ha assegurat.