Publicat 24/08/2021 12:18CET

Samsung invertirà més de 170.000 milions i crearà 40.000 ocupacions en els propers tres anys

Archivo - Arxiu - Nova línia de producció de Samsung Electronics en Pyeongtaek (Corea del Sud)
SAMSUNG - Archivo

   Reafirma la seva aposta pel sector biofarmacèutic, que "s'està transformant en indústria de seguretat nacional"

   MADRID, 24 ago. (EUROPA PRESS) -

   Samsung Electronics invertirà 240 bilions de wones (173.610 milions d'euros) en els propers tres anys amb la finalitat d'apuntalar el seu lideratge en la reestructuració industrial posterior a la pandèmia de Covid-19, la qual cosa es traduirà en la creació de 40.000 llocs de treball de manera directa, segons ha anunciat la multinacional de Suwon.

   Així mateix, Samsung ha avançant que, a més de l'expansió de la inversió per assegurar el seu lideratge en negocis estratègics, planeja reforçar la seva posició tecnològica i de mercat a través de fusions i adquisicions.

   D'aquesta manera, Samsung impulsarà la seva presència en àrees com els semiconductors, la biofarmacèutica, la intel·ligència artificial o la robòtica en resposta a l'acceleració de la "quarta revolució industrial".

   En aquest sentit, la companyia ha assenyalat els semiconductors han emergit com una indústria clau capaç de condicionar la competitivitat de tots els sectors i en el qual la competència entre països per l'hegemonia s'està intensificant.

   "Els semiconductors són la 'placa de seguretat' de l'economia coreana i la indústria principal de la quarta revolució industrial. La inversió agressiva de Samsung és efectivament una 'estratègia de supervivència' en el sentit que una vegada que es perd competitivitat, és gairebé impossible recuperar-se", ha explicat.

   Així mateix, ha advertit que la pandèmia de Covid-19 ha posat de manifest la importància de les vacunes, en un context marcat per l'envelliment de les societats, convertint en "estratègica" la indústria biofarmacéutica per a la competitivitat d'un país, en la denominada "era de la biosoberania".

   En el comerç mundial --ha afirmat-- els bloquejos econòmics i la consegüent reorganització de la cadena de valor global s'estan accelerant, al mateix temps que s'estan produint canvis socials profunds com una major polarització, l'augment de la sostenibilitat i de l'orientació cap a una major igualtat i equitat.

   "Per tant, s'espera que els propers tres anys siguin un període de reorganització d'un nou ordre futur", ha afirmat la companyia. En el cas de la indústria de semiconductors, Samsung ha destacat que, en resposta al 'boom' de la Xina, els Estats Units i la Unió Europea (UE) estan planificant inversions a gran escala per fomentar la seva pròpia indústria de semiconductors.

   A més, a causa de la recent reorganització de la cadena de subministrament global de semiconductors en resposta a la pandèmia, la competència per l'hegemonia al mercat de semiconductors de sistemes s'està intensificant perquè Intel als Estats Units i TSMC a Taiwan han decidit ampliar significativament la inversió en la producció.

   D'altra banda, Samsung Biologics i Samsung Bioepis continuaran invertint agressivament per expandir la seva capacitat de producció biofarmacèutica. La companyia subratlla que, després de la pandèmia de Covid-19, la indústria bio "s'està transformant en indústria de seguretat nacional": la garantia de l'anomenada 'biosoberania' s'ha convertit en una tasca nacional important davant l'escassetat de productes sanitaris i les restriccions a l'exportació de vacunes.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés