Publicat 08/10/2019 18:11CET

Samsung impulsa el programa DesArrolladoras per formar dones en intelligncia artificial i 'big data'

Alumnes del programa DesArrolladoras de Samsung en disciplines tecnolgiques.
SAMSUNG - Archivo

MADRID, 8 oct. (Portaltic/EP) -

Samsung ha impulsat la tercera fase del programa DesArrolladoras, que va comenar el 30 de setembre, per continuar formant dones en programació i altres disciplines tecnolgiques com la intelligncia artificial i el 'big data', sense que els calgui experincia prvia en aquests camps.

La nova fase, impulsada en collaboració amb Bejob, s'ha inaugurat després que les anteriors hagin ajudat 1.000 dones de totes les edats a ampliar els seus coneixements tecnolgics, com ha destacat Samsung en un comunicat.

D'entre les alumnes que ja han pres part a DesArrolladoras, un 76 per cent va decidir inscriure-s'hi per millorar el seu CV, mentre que un 22 per cent ho va fer amb perspectives laborals, bé per iniciar la seva trajectria en el sector de la tecnologia o bé per redirigir la seva carrera professional.

Quant a la situació laboral de les participants, un 60 per cent tenien feina mentre cursaven el programa; un 29 per cent es trobava desocupada i l'11 per cent d'elles eren estudiants.

"El programa Samsung DesArrolladoras m'ha aportat l'oportunitat de reciclar-me i continuar avanant tant personalment com en l'mbit professional. M'ha obert una porta al meu nou futur laboral. Continuaré formant-me en desenvolupament web", assenyala una de les alumnes de la segona fase de formació.

De les 300 alumnes que cursaran aquesta tercera fase, les 40 que obtinguin millors resultats tindran l'oportunitat de fer un curs d'intelligncia artificial i 'big data' valorat en més de 7.000 euros.

Durant les 450 hores de durada, 300 presencials i 150 'online', les participants exploraran, entre d'altres assumptes, els orígens i evolució histrica de la intelligncia artificial, els aspectes prctics i les principals eines i plataformes.

A més, en el mdul de 'big data', les estudiants rebran formació sobre anlisi, gestió i emmagatzematge de dades, adquiriran coneixements de programació i aprendran a desenvolupar eines d'intelligncia empresarial.

Amb aquesta nova edició de DesArrolladoras, Samsung reafirma el seu compromís amb la formació de les dones en el camp de la tecnologia, per contribuir a palliar la bretxa de gnere que existeix en el camp de les professions STEM (cincia, tecnologia, enginyeria i matemtiques). Segons dades de la Comissió Europea, només el 30 per cent dels 7 milions de persones que pertanyen en aquest sector són dones.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés