Publicat 25/4/2019 18:19:28 +02:00CET

Salvar l'Arxiu de Salamanca assegura que "seguirà donant la batalla" independentment del resultat electoral

Archivo.- HazteOir.org firma el manifiesto de la asociación 'Salvar el Archivo de Salamanca'
HAZTEOIR.ORG - Archivo

SALAMANCA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Salvar l'Arxiu de Salamanca, Policarpo Sánchez, ha assegurat que l'associació "seguir donant la batalla en tots els fronts oberts en defensa de l'Arxiu, sigui quin sigui el resultat de les eleccions".

En l'mbit legal, el president de l'Associació de Salamanca ha recordat que "el dilluns 29 d'abril finalitza el termini" que té el ministre de Cultura, José Guirao, per "respondre l'escrit que l'associació li va remetre el 28 de gener a través de la Subdelegació del Govern a Salamanca.

En l'escrit, tal com ha explicat també a través de nota de premsa, s'instava Guirao a ordenar la devolució immediata dels papers que la Generalitat "reté illegalment en el seu poder, segons sentncia judicial, així com informar de diverses qüestions administratives a les quals est obligat a respondre, segons la llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques".

Passada aquesta data, ha anunciat que l'associació presentar un recurs per "silenci administratiu" en el qual, a més, "s'advertir al ministre de Cultura en funcions de les responsabilitats en les quals ha incorregut per no contestar a les preguntes de carcter administratiu que se li plantejaven", segons l'associació.

"José Guirao haur de respondre de l'espoli de l'Arxiu de Salamanca davant l'Audincia Nacional", ha continuat Policarpo Sánchez en la trobada amb els mitjans de comunicació a l'Hotel Eurostars Las Claras.

Igualment, ha remarcat que l'associació "continua a l'espera de resposta" de la Generalitat a la sollicitud que li va remetre al mar, en la qual reclamava "informació concreta dels documents lliurats a particulars".

Finalitzat el termini, presentaran una querella contra alts crrecs que van exercir les seves funcions en la Generalitat des del 2010, "per lliurar documents a els qui no són els seus propietaris", ha destacat el president de Salvar l'Arxiu de Salamanca.

MANIFEST

En el front social, ha insistit que l'associació "continuar recaptant signatures de suport en el seu manifest". Fins avui, segons les seves dades, aquest document ha superat les 12.000 adhesions i, a través d'organitzacions de tots els mbits de la societat, "suma ja amb el suport de més d'un milió de persones de tota Espanya que demanen la restitució, unitat i protecció de l'Arxiu de Salamanca".

Entre les més recents, ha destacat la signatura de la presidenta de l'Associació Víctimes del Terrorisme, María del Mar Blanco. "D'aquí a unes setmanes farem entrega de totes les signatures al ministre de Cultura en funcions", ha avanat Policarpo Sánchez.

.