El saló Seafood generarà un impacte de més de 100 milions a Barcelona el 2021

Publicat 14/11/2019 12:08:47CET
Seafood on ice
GETTY

Preveu reunir 29.000 professionals i més de 2.000 empreses de 89 països

BARCELONA, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

El saló Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, dedicat als productes del mar, generarà un impacte econòmic a Barcelona superior als 100 milions d'euros en la seva primera edició a la ciutat, que se celebrarà al recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 27 al 29 d'abril del 2021.

Així ho han explicat aquest dijous en roda de premsa la vicepresidenta del Grup Diversified Communications --organitzador de l'esdeveniment--, Liz Plizga, i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, que han indicat que aquest impacte repercutirà principalment en el sector hoteler, restauració, transport, ocupació, compres i activitats a la ciutat

El saló, que celebrarà a Barcelona la 29a edició després d'haver dut a terme les anteriors a Brussel·les (Bèlgica), preveu reunir més de 29.000 professionals procedents de 155 països i més de 2.000 companyies de 89 països, amb la qual cosa el 79% dels països del món estaran representats en el certamen.

Plizga i Serrallonga no han donat detalls de quantes edicions acollirà Fira de Barcelona d'aquest saló de referència internacional, si bé Plizga ha indicat que preveuen quedar-se a la ciutat un "temps llarg" i que es converteixi en casa seva.

Preguntada per si està amoïnada per la situació política a Catalunya, ha afirmat: "Ens agradaria que la situació política estigués resolta, però vivim en un món complex i tenim plena confiança en la ciutat".

"Les coses poden passar a qualsevol ciutat i hi ha coses que no podem controlar", ha afegit, després de posar d'exemple l'atemptat terrorista del 2016 a Brussel·les.

Ha argumentat que Barcelona ha estat la ciutat elegida després d'un extens estudi de mercat en el qual han valorat el posicionament de la ciutat en l'acolliment de grans salons, com el MW; el seu fàcil accés amb avió, la seva tradició gastronòmica, la seva oferta hotelera i les instal·lacions de Fira de Barcelona.

SEAFOOD, EN EL TOP 5 DE FIRA

Per la seva banda, Serrallonga ha destacat que Seafood Expo Global/Seafood Processing Global es col·loca en el 'top 5' dels salons de Fira de Barcelona, i ha posat en valor que la institució també celebra més certàmens gastronòmics, com Alimentaria i Hostelco i el Fòrum Gastronòmic.

El saló es divideix en dues parts, perquè d'una banda, Seafood Expo Global reunirà proveïdors d'arreu del món que donaran a conèixer les seves novetats en productes del mar, frescs, congelats, enllaunats, processats i envasats.

I per l'altra, Seafood Processing Global oferirà tots els aspectes necessaris per processar mariscs, incloent equips i materials d'embalatge, refrigeració, congelació i serveis de sanejament i qualitat, entre d'altres.