Publicat 9/10/2019 14:18:37 +02:00CET

El Saló Nàutic trenca "tots els rècords" i tindrà un 11% més d'expositors

El president del Saló Nàutic, Luis Conde
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, Luis Conde, ha celebrat que el certamen ha trencat "tots els rècords" des que es troba al Port Vell, i aquest any compta amb un creixement de l'11% dels expositors i del 9% de les embarcacions en la seva 58a edició, que té lloc des d'aquest dimecres fins al diumenge.

Ho ha dit en declaracions als periodistes en la inauguració del saló, a la qual han assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, i la d'Agricultura, Teresa Jordà, entre altres autoritats.

Conde ha indicat que el resultat d'aquesta edició és "òptim", i ha posat en valor que els creixements que s'han registrat en expositors i embarcacions s'hagin produït en una situació econòmica amb inflació zero.

"Tots estem esperant que sigui un èxit de debò", ha ressaltat el president del Saló Nàutic, que ha agraït el suport de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Autoritat Portuària de Barcelona.

A la inauguració també hi han assistit el primer tinent d'alcalde d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de Barcelona, Jaume Collboni; el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell; el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, i el seu director general, Constantí Serrallonga.

CONSELLERS

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat el paper crucial del sector nàutic per a Catalunya, on ha recalcat que hi ha 48 instal·lacions esportives i 33.000 amarradors: "Evidentment, això dinamitza l'economia".

Calvet ha exposat que el Govern està posant el focus especialment en l'"encaix ambiental" de l'activitat nàutica, tenint en compte el context d'emergència climàtica actual, i ha subratllat que s'ha de descarbonitzar l'activitat nàutica, però que amb això no s'està advocant per limitar-ne l'activitat, sinó per fer-la neta.

També ha assenyalat que el Govern preveu que la llei de ports es presenti al Parlament aquest mes de novembre, i ha emfatitzat que serà una norma que servirà per adaptar aquestes infraestructures al context actual.

"És un desafiament que tenim, disposar d'una nova eina legislativa, una nova llei de ports que actualitzi tot el corpus legislatiu que regula els ports a paràmetres del segle XXI", ha explicat.

Per la seva banda, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha defensat la importància de l'"economia blava" pel Govern, i ho ha exemplificat amb l'aprovació de l''Estratègia marítima de Catalunya 2030' el juny del 2018.

XIFRES

La 58a edició del Saló Nàutic compta amb una superfície expositiva de 26.649 metres quadrats i preveu atreure uns 55.000 visitants.

El certamen, organitzat per Fira de Barcelona, en col·laboració amb l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (Anen), ha reunit 290 expositors i més de 700 embarcacions, 180 de les quals es troben en la mostra flotant.

Aquest any, el saló ha posat l'accent en la sostenibilitat nàutica, i durà a terme la jornada 'Cuidem el mar. Cap a la sostenibilitat', en què es presentarà el Decàleg per a una Nàutica Sostenible i es debatrà sobre l'impacte d'aquesta activitat i les mesures que es poden implementar per reduir la presència de residus als mars i oceans.