Publicat 14/2/2019 14:19:01 +01:00CET

El Saló del Còmic es renova, redueix dies i amplia metres i autors

Presentació del Saló del Cmic
EUROPA PRESS

Dedicar quatre exposicions a Stan Lee en homenatge a l'autor

BARCELONA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

El 37 Saló Internacional del Cmic de Barcelona tornar renovat al recinte de Montjuc de Fira Barcelona del 5 al 7 d'abril, amb un dia menys de celebració, per amb més metres i autors, amb vocació d'oferir activitats "més concentrades".

En roda de premsa aquest dijous, la directora general de Ficomic, Meritxell Puig, ha explicat que la reducció d'un dia aspira a "concentrar i oferir al mxim d'activitat en menys dies", sense que quedin disperses, i amb aix aconseguir reeditar els 118.000 visitants de l'última edició.

Per aquest motiu, el saló creixer en metres, que passar d'uns 50.000 a més de 52.000 --movent-se a un pavelló més gran-- i també ho far en autors, partint de 30 l'any passat, i a l'espera que aquest "siguin molts més" per la presncia més gran d'autors estatals convidats, a part dels internacionals habituals del festival.

NOU LOGO I NOM

Amb un pressupost al voltant d'un milió d'euros, la renovació passar també per un canvi de nom --passar a anomenar-se Comic Barcelona--, i un nou logo, dissenyat per Adalaisa Soy, a part d'un espai web també renovat.

Tot aix pretén inaugurar una "nova etapa, més integradora i illusionant", que a més aspira a captar un públic més jove, especialment el de 5 a 15 anys amb la reedició de la secció ComicKids, i el de 15 a 22, que és el "dels lectors del futur", perqu la resta de franges representa aquells visitants que han crescut de la m del saló en els seus 33 anys.

D'acord amb aquesta renovació, el cartell també té la vocació de ser "jove i illusionant, símbol d'una nova etapa", i s'ha encarregat a la illustradora murciana Ana Galvañ.

Evocant els fanzines, el cartell reivindica aquells nens que es reunien a casa seva a fer fanzines, i reivindica la diversitat, i especialment les autores dones: "Si que hi érem, per no se'ns veia. Sempre hem estat aquí, per hem de tenir més visibilitat i notorietat".

El comissari, Toni Giralt, ha explicat que la primera exposició es dedicar a Stan Lee, en quatre exposicions: la primera dedicada a la seva faceta com a guionista, editor i creador de personatges amb originals i textos; la segona versar sobre la dinmica que pren el 'comic-book' després de Stan Lee.

Una tercera exposició aprofundir en els dibuixants espanyols als Estats Units que han collaborat amb els 'comic-books', i la quarta ser un espai perqu els autors espanyols facin els seus dibuixos 'in situ' en homenatge a Stan Lee, i després se subhastin per a l'ONG Dibujos por Sonrisas.