Publicat 13/5/2019 10:48:03 +02:00CET

Saliente (CUP) avisa que no només hi ha "repressió" al Suprem en jutjar-se 8 militants d'Arran

Sortint (CUP) avisa que no solament hi ha "repressió" en el Suprem en jutjar-se a 8 militants d'Arran
EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

L'alcaldable de la CUP a Barcelona, Anna Saliente, ha avisat que la "repressió" no només s'està donant en el judici pel procés sobiranista al Tribunal Suprem, sinó també en el de vuit militants d'Arran que aquest dilluns s'asseuen al banc dels acusats a l'Audiència de Barcelona.

En declaracions als mitjans, Saliente ha afirmat que la seva formació fa anys que diu "que la repressió no és nova, que fa anys que dura i que s'exerceix contra els moviments socials que protesten en la lluita contra l'envit del neoliberalisme".

"La repressió no s'està donant només en el marc del Tribunal Suprem", ha dit, per la qual cosa ha rebutjat que hi hagi judicis polítics en cap instància judicial, en una concentració de suport als vuit militants jutjats per presumptes desordres i danys en la manifestació de l'1 de maig del 2016 a les portes de l'Audiència.

La candidata cupaire ha reclamat que s'acabi la persecució política: "Seguirem lluitant pels nostres drets civils, polítics i socials".

La portaveu d'Arran, Adriana Roca, ha expressat davant dels mitjans que aquest procediment judicial "es tracta d'un judici polític perquè se'ls identifica --als acusats-- a través de fitxers policials que són il·legals".

Ha assegurat que és "un cas de persecució ideològica i judici polític", perquè als seus ulls els vuit acusats en aquest procediment en realitat seran jutjats per defensar els drets col·lectius de la classe treballadora.

Sobre els fitxers policials que van permetre identificar els joves, Saliente ha recordat que la CUP ha exigit diverses vegades al Parlament explicacions "sobre fitxers il·legals que demostren persecució política i ideològica".

L'advocat David Aranda ha considerat que es tracta d'un cas molt greu perquè s'acusa vuit persones de donar empara en la manifestació a una pintada i un trencament de vidres", unes accions que neguen, i veu desproporcionat que els reclamin una pena de 3 anys de presó.