Publicat 11/3/2019 11:12:56 +01:00CET

La sala ajorna la declaració dels autors dels atestats del 20S i completa calendari amb 32 guàrdies i 5 mossos

Quinta Jornada del Juicio del procés en el Tribunal Supremo
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO

El tinent de la Gurdia Civil a la porta de la Conselleria el 20S declarar el 25 i el 27 ho faran els observadors internacionals de l'1-O

MADRID, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El tribunal del procés independentista al Tribunal Suprem ha fet públic el seu calendari de testimonis fins al proper 28 de mar, les jornades del qual permetran escoltar un total de 34 agents de la Gurdia Civil i cinc Mossos d'Esquadra.

Entre els primers es troben els dos agents que van ser responsables de l'informe de policia judicial sobre el setge a la Conselleria d'Economia el 20 de setembre del 2017, que havien estat citats inicialment per a aquest dimarts per la compareixena del qual ha estat ajornada a petició de les defenses.

En una diligncia d'ordenació donada a conixer aquest dilluns, encara que té data del 8 de mar, la lletrada judicial del tribunal del procés ha ajornat la citació dels dos agents citats a petició de les defenses, que van allegar "el curt espai de temps del qual disposen per a la preparació de les defenses dels seus interessos". Així, s'ha citat els dos responsables dels atestats del 20S per al proper dia 26.

El calendari que fins ara es coneixia s'amplia ara amb les previsions dels testimonis de les dues properes setmanes, que comptaran amb la compareixena d'un total de set agents de la gurdia civil per al dimarts 19, que seguiran set més el dia 20. Per al dijous 21 la sala ha previst la compareixena com a testimonis de deu agents de l'Institut Armat.

El dia 25 només s'han citat dos agents, un dels quals és el tinent que va ser a la porta de la Conselleria d'Economia durant tota la jornada del 20 de setembre. Aquest gurdia va declarar en el seu moment en la fase d'instrucció de la causa que va instruir la que va ser la jutgessa de l'Audincia Nacional Carmen Lamela contra el major dels Mossos Josep Lluis Trapero i altres responsables d'aquest cos de policia autonmic.

Per al dia 27 només s'han assenyalat dos testimoniatges per videoconferncia de dos parlamentaris estrangers que van actuar com a observadors internacionals en la jornada de referndum de l'1-O: la del membre del Bundestag Felix Von Gründbergm i la de la membre del Parlament de Quebec (Canad) Manon Masse. Finalment, pel 28 de mar s'han citat cinc mossos i set agents més de la Gurdia Civil.