Publicat 31/8/2020 13:51:54 +02:00CET

S'ajorna al 25 de setembre la vista per la demanda del PDeCAT sobre les sigles de JxCat

El president del PDeCAT, David Bonvehí, en un Consell Nacional del PDeCAT
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 31 ago. (EUROPA PRESS) -

La vista per la demanda judicial del PDeCAT sobre el canvi en la propietat de les sigles de JxCat de l'entorn de l'expresident de la Generalitat i líder del nou JxCat, Carles Puigdemont, s'ha ajornat al divendres 25 de setembre.

Segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la vista al Jutjat de Primera Instància 3 de Barcelona s'ha suspès i s'ha fixat una altra data: el 25 de setembre a les 15.30 hores.

El PDeCAT va interposar una demanda judicial per un canvi en la propietat de les sigles de JxCat que es va oficialitzar el 10 de juliol en el registre de partits, i pel qual passaven de la direcció del PDeCAT a ser controlades directament per persones pròximes a Puigdemont.

Previsiblement, en la vista s'abordarà la presa de mesures cautelars, com suspendre la possibilitat que Puigdemont faci servir les sigles i impulsi així definitivament el seu propi partit amb aquest nom.

El PDeCAT afirma que hi ha un document que van signar l'actual secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, i el president del PDeCAT, David Bonvehí, en el qual tots dos dirigents es comprometen a prendre de mutu acord les decisions que afectin la marca de JxCat.

Segons fonts de la direcció del PDeCAT, la demanda es va presentar fa setmanes i en aquell moment es va comunicar a Jordi Sànchez com a dirigent de JxCat.

Les mateixes fonts han afegit que la demanda és una iniciativa que el PDeCAT ja havia anunciat, i que s'interposa per defensar el mateix PDeCAT.

Contador