Publicat 11/11/2015 18:00

Sagardi preveu facturar 42 milions aquest 2015 per l'impuls internacional

El presidente de Grupo Sagardi, Iñaki Lz. De Viñaspre
ELENA RAMON/GRUPO SAGARDI

Viñaspre invita l'OMS a vigilar "el pinso humà" que venen les multinacionals

BARCELONA, 11 nov. (EUROPA PRESS) -

El grup de restauració especialitzat en la cuina basca Sagardi preveu tancar aquest 2015 amb una facturació de 42 milions d'euros, fet que suposa un increment del 27,2% respecte a l'exercici del 2014, que va tancar amb una xifra de negoci de 33 milions d'euros.

Aquest increment dels ingressos ve motivat per l'impuls dels restaurants que Sagardi té en mercats internacionals, segons ha explicat als mitjans el president de Grup Sagardi, Iñaki Lz. de Viñaspre a les XI Jornades Gastronòmiques del Bou que s'han presentat aquest dimecres a Barcelona.

El Grup, que té un plantilla de 700 treballadors, va fer el salt als mercats exteriors el 2008, quan va obrir el primer establiment a la ciutat Argentina de Buenos Aires, al qual van seguir un restaurant de vins en aliança amb Cellers Torres a Santiago de Chile el 2011 i Vinum, a Porto, el 2013.

Per seguir creixent, Viñaspre manté la seva aposta per la internacionalització i entre finals d'aquest 2015 i principis del 2016 preveu obrir un nou local a Mèxic DF, així com materialitzar l'any que ve les obertures de Londres --a la primavera-- Amsterdam, París i Xangai, uns establiments que comportaran una inversió aproximada d'1,5 milions d'euros cadascun.

Actualment, el grup té 27 restaurants repartits entre Barcelona, Madrid, Sevilla, València i els destins internacionals anteriors, així com dos hotels a Sant Pere de Ribes i Buenos Aires, i la línia de càtering Cook, de gestió pròpia.

Cadascun d'aquests locals està especialitzat en conceptes gastronòmics diferents, i les seves ensenyes, de gestió pròpia, són Sagardi, Irati, Orio, Euskal Etxea, Golf de Biscaia, Vinoteca Torres, Miguel Torres, Ibai, Sagàs, 1881, Vinum, Pork...boig per tu, 1902 Cafè Modernista i Oaxaca.

CONSUM

Preguntat per si la crisi ja ha passat de llarg pel sector de la restauració, ha sostingut que ja es nota una "certa alegria", i ha afegit que la recessió ha tingut un efecte beneficiós, i és que ha seleccionat la gent que de veritat aporta coses diferents.

Sobre l'informe de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que alertava que la carn vermella i processada podia produir efectes cancerígens, Viñaspre ha assegurat que el Grup ha enviat una carta a l'organisme mostrant el seu "grau d'indignació visceral".

"L'OMS té un greu problema i és que no vigila la salut de les persones. En comptes de preocupar-se pels centenars de milions de persones que no mengen, es preocupa per com mengen els rics. Que investigui les multinacionals productores del pinso humà que comprem al supermercat, això sí que és droga dura", ha criticat el president de Grup Sagardi.

Així, Viñaspre ha carregat contra les lleis promulgades per la UE i els Estats Units que permeten existir aquesta mena de multinacionals i que són, segons la seva opinió, les que realment afecten la salut: "El vincle entre productor i consumidor és la base per a una bona alimentació".

".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés