Publicat 30/11/2014 11:28

Sáenz de Santamaría, Meritxell Batet, Coscubiela i Aitor Esteban competiran pel premi al millor orador del Parlament

Asociación De Periodistas Parlamentarios (APP)
EUROPA PRESS

Rajoy figura entre els "càstigs" per a la premsa i Pedro Sánchez com a "flagell del Govern"

MADRID, 30 nov. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, la nova dirigent socialista Merixell Batet (secretària d'Estudis i Programes del PSOE i diputada del PSC), el diputat d'ICV Joan Coscubiela i el portaveu del PNB, Aitor Esteban, competiran aquest any pel premi 'Emilio Castelar' al millor orador del Parlament que atorguen anualment els periodistes parlamentaris i que el 2013 va rebre Gaspar Llamazares, d'Izquierda Unida.

L'Associació de Periodistes Parlamentaris (APP) ha donat a conèixer els finalistes dels premis que cada any lliuren als diputats, senadors i eurodiputats més rellevants. Els guanyadors es coneixeran el pròxim dia 16 en el curs del sopar anual que reuneix polítics i periodistes.

Com a "Flagells del Govern", un premi que l'any passat va recaure en Joan Baldoví (Compromís-Equo), s'ha nominat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; el coordinador federal d'Esquerra Unida, Cayo Lara; la diputada d'UPyD Irene Lozano, i el portaveu d'Esquerra (ERC), Alfred Bosch.

ROSA DÍEZ ES COLA ENTRE ELS FLAGELLS DE L'OPOSICIÓ

En canvi, els finalistes al premi "Flagell de l'Oposició" són la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, els seus companys del PP Vicente Martínez Pujalte i la gallega Ana Belén Vázquez, i la líder d'UPyD, Rosa Díez. Aquest guardó el va obtenir el 2013 el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

La distinció al parlamentari amb millor relació amb la premsa, el 'premi Luis Carandell', se la disputaran el president del Congrés, Jesús Posada; el portaveu d'Esquerra Plural, José Luis Centella (IU); la diputada del PP Arenales Serrano i el portaveu econòmic del PNB, Pedro Azpiazu.

A l'altra cara de la moneda, el president Mariano Rajoy, la ministra Fátima Báñez, el diputat d'UPyD Carlos Martínez Gorriarán i el d'ICV Joan Coscubiela opten al premi "Càstig per a la Premsa" que l'any passat va recaure en Ana Mato, la recentment dimitida ministra de Sanitat.

El guardó al parlamentari més actiu estarà entre el diputat d'IU per Astúries, Gaspar Llamazares; el secretari general del grup popular, José Antonio Bermúdez de Castro; el portaveu econòmic d'UPyD, Álvaro Anchuelo; i el portaveu d'Hisenda del PSOE, Pedro Saura.

DURAN, FINALISTA COM A ABSENT

En canvi, com a 'Desconegut o Absent' al parlament s'ha nominat el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida; l'exvicepresident Manuel Chaves; i les diputades del PP Teófila Martínez (que també és alcaldessa de Cadis) i Carmen Rodríguez Flores (regidora a l'Ajuntament de Madrid).

El premi 'Parlamentari 2.0' que distingeix al més actiu en xarxes socials i que el 2013 es va endur Carles Campuzano (CiU) se'l disputaran aquest any Toni Cantó (UPyD), Odón Elorza (PSOE), Joan Tardà (ERC) i Lourdes Ciuró (CiU).

El Diputat Revelació sortirà de la següent terna: Marta González Vázquez, portaveu d'Igualtat del PP; Feliu Joan Guillaumes, portaveu d'Interior de CiU; Isabel Rodríguez, de la direcció del grup socialista; i Álvaro Sanz, portaveu d'IU en Defensa, que va arribar a la Cambra el juny substituint el representant de CHA. La socialista Patricia Hernández, ara candidata del PSOE a la presidència de les Canàries, va aconseguir el premi el 2013.

A l'estatueta al 'Senador de l'Any' opten el portaveu del grup popular en la cambra alta, José Manuel Barreiro; els seus homòlegs de CiU, Josep Lluís Cleries; i l'Entesa, José Montilla, i el senador d'IU Jesús Iglesias.

La nova portaveu del grup socialista al senat, María Chivite competirà per obtenir el guardó de 'Senador Relevació' amb els seus companys Ramón Alturo (CiU), Francisco Fernández (PP) i José Manuel Mariscal (IU).

Finalment, com a nominats a eurodiputat de l'any figuren el secretari general del Podem, Pablo Iglesias; el portaveu del PP a l'Eurocambra, Esteban González Pons; el socialista Ramón Jáuregui i l'eurodiputat d'ICV Ernest Urtasun.

LA PREGUNTA DEL MILIÓ

Per a la 'Pregunta del milió' s'ha seleccionat un llarg enunciat de Feliu Joan Guillaumes (CiU) de més de deu línies i sense punts sobre serveis de neteja en Defensa; i una altra del seu company Pere Macias, portaveu adjunt de CiU, amb la qual es demanava conèixer "quin és el motiu pel qual la temperatura de les andanes de l'Estació de Sants no és mínimament confortable?".

També competeix Joan Tardà (ERC), que preguntava al Govern pel fet que la policia no deixés a un català fer-se el Passaport per signar amb quatre ratlles per interpretar que era un missatge amb significació política. "Si quatre pals en una rúbrica s'identifiquen amb la bandera catalana què significa si es posen dos pals? La d'Espanya o la d'Àustria? Depèn del gruix dels traços? Consultaran el CNI?".

L'últim que aspira al premi de la Pregunta del Milió és el diputat d'Amaiur Jon Iñarritu, que en el seu moment es va interessar per la "intercessió divina" en diferents Ministeris: "Com considera el Ministre d'Interior que intercedeix Santa Teresa de Jesús per Espanya? Quin és el paper de la Verge del Rocío en la sortida de la crisi? Ha notat millores el Ministeri després de la condecoració a la Verge del Pilar?".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés