Publicat 17/10/2019 12:11:38 +02:00CET

Sabrià (ERC) rebutja la violència al carrer i la policial: "Una policia democràtica no atropella"

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 oct. (ERUOPA PRESS) -

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha rebutjat aquest dijous els aldarulls de les manifestacions dels últims dies en les protestes contra la sentència de l'1-O, però també algunes actuacions policials com l'atropellament d'un jove a Tarragona aquest dimecres per part d'una furgoneta dels Mossos d'Esquadra: "Una policia democràtica no atropella".

En la seva intervenció en el ple extraordinari per abordar la sentència de l'1-O, ha criticat els qui volen centrar l'atenció en la violència d'una minoria que assegura que els republicans rebutgen i que no representa ni l'independentisme ni la gent que va votar l'1-O ni els condemnats.

"Tampoc algunes actuacions de les forces policials que cal investigar ja. Més transparència. Ja n'hi ha prou d'atropellaments! Ja n'hi ha prou de caps oberts! Una policia democràtica no atropella! Qui vulgui exercir la violència tindrà sempre el nostre rebuig", ha resolt.

Ha criticat la sentència i les condemnes d'entre nou i tretze anys de presó i ha insistit que la solució serà política, "forçar l'Estat a asseure's en una taula per buscar la solució política, perquè no s'asseguin entre ells sinó amb partits catalans", i ha dit que ho aconseguiran amb treball institucional, amb la mobilització i amb la internacionalització i que, quan ho aconsegueixin, posaran sobre la taula l'amnistia i l'autodeterminació.

Sobre la proposta que ha fet el president Quim Torra per als propers mesos que inclou el desplegament de l'assemblea de càrrecs electes que dirigeix el Consell per la Republica i encapçala l'expresident Carles Puigdemont, i sobre una primera proposta sorgida del Debat Constituent per a la primavera del 2020, Sabrià ha dit que ERC la valorarà, però que només avalarà plantejaments que agrupin "grans consensos".