Publicat 18/6/2019 13:18:57 +02:00CET

Sabrià (ERC) sobre la investidura: "Falten gestos" com apostar per la llibertat dels presos

Ple en el Parlament de Catalunya
David Zorrakino - Europa Press

"Facilitaria molt" el diàleg que l'Advocacia de l'Estat volgués la llibertat dels presos

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha afirmat aquest dimarts sobre la investidura de Pedro Sánchez que en 15 dies o tres setmanes "caldrà prendre decisions" però ha lamentat que falten gestos, com apostar per la llibertat dels presos independentistes.

En una entrevista de RNE-Ràdio 4 recollida per Europa Press, en preguntar-li pel vot d'ERC en la investidura, ha respost que "falten gestos a l'altre costat que no tenen lloc" sinó que, segons ell, passa tot el contrari, amb fets com demanar que els presos sobiranistes segueixin a la presó, ha dit.

Sobre l'actitud de l'Advocacia de l'Estat davant de la situació dels presos, ha dit que "el més normal seria apostar per una llibertat provisional a l'espera de la sentència, perquè això facilitaria molt tot el procés del diàleg".

"Però la resposta sempre és la mateixa: zero. Això ho fa tot molt difícil", ha afegit.

"De l'Advocacia de l'Estat, que depèn directament de l'Estat, sempre esperem una mica més, i la resposta sempre és la mateixa: zero gestos, cap gest", ha insistit.

"UN MARGE DISCRECIONAL"

Ha lamentat que aquesta actitud ja no el sorprèn, encara que ha afegit: "Però aquí hi ha clarament un marge discrecional per començar a fer aquells passos que reclamem sempre nosaltres", en al·lusió a desjudicialitzar la política i retornar el debat del procés sobiranista a la política.

En preguntar-li després pel vot d'ERC en la investidura de Pedro Sánchez (PSOE), ha respost: "Han tingut moltes oportunitats de demostrar si el que volen és seguir al costat del PP i Cs, continuar aquesta política de repressió, que probablement els dona més vots, o volen fer política".

Per això, ha demanat a Sánchez "mostrar-se com un estadista i fer el que s'haurà d'acabar fent, que és començar una línia de diàleg sense línies vermelles".

Però ha reiterat que la taula de diàleg no arriba: "Quan poden fer un gest de distensió, no el fan, i per tant ens estan posant les coses molt difícils".