Publicat 7/8/2020 16:41:31 +02:00CET

Sabrià (ERC) critica PSOE i Podem: "Al progressisme espanyol ja no se li espera"

El president de la Generalitat, Quim Torra, en el ple del Parlament sobre la monarquia.
MARC BRUGAT - EUROPA PRESS

   BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

   El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha criticat aquest divendres al PSOE i Podem per com han actuat després de la marxa del Rei emèrit d'Espanya: "Al progressisme polític espanyol ja no se l'espera. Si ja no ha reaccionat ara, no ho farà mai".

   En la seva intervenció al ple monogràfic sobre la monarquia, ha sostingut que els socialistes només reivindiquen la república quan no tenen responsabilitats o quan militen a les joventuts: "Molt fàcil de boqueta i molt fals a l'hora de la veritat. La tricolor al calaix i la corona al cap".

   També ha carregat contra Podem perquè creu que "tampoc han fet res" estant al Govern i ho ha lamentat, ja que considera que molta gent tenia esperances en ells.

   Per Sabrià, l'única manera de fer caure la monarquia i avançar cap a la república és que ho faci l'independentisme perquè "els altres miren cap a un altre costat", i ha reivindicat que ERC ja alertava fa anys sobre les presumptes irregularitats de la Casa Real quan ningú més ho feia, segons ell.

   A més, ha defensat que el Parlament pugui debatre sobre la monarquia i que "té l'obligació de posar sobre la taula un dels grans consensos del país: el republicanisme com a única fórmula de resoldre el conflicte polític".