Publicat 8/5/2019 18:01:11 +02:00CET

Sabadell acollirà el primer Congrés de la Qualitat de l'Aire a l'octubre

SABADELL (BARCELONA), 8 maig (EUROPA PRESS) -

Fira Sabadell acollirà els dies 24 i 25 d'octubre el primer Congrés de la Qualitat de l'Aire, en el qual s'abordarà la gestió de la contaminació atmosfèrica a escala catalana.

L'esdeveniment reunirà més de 70 ponents, tant d'abast català i espanyol com internacional, que es repartiran en 24 sessions de treballs, separades en vuit temàtiques: salut, emissions, mobilitat, urbanisme, sensibilització, fiscalitat, avaluació i modernització, segons ha informat l'Ajuntament aquest dimecres en un comunicat.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar suport a les aliances necessàries per enfortir la gestió de la qualitat de l'aire, així com involucrar els agents clau com són els tècnics, polítics i mitjans de comunicació.

Així mateix, pretén reflexionar i debatre sobre les noves estratègies i accions necessàries per resoldre el repte tècnic d'aconseguir nivells òptims de qualitat de l'aire en l'entorn urbà, a més d'estudiar solucions tecnològiques presents en el mercat i dinamitzar la implantació territorial.

El primer Congrés de la Qualitat de l'Aire està impulsat per l'Ajuntament de Sabadell, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, també compta amb un comitè tècnic-científic que assessora, format per l'Agència de Salut Pública de Barcelona, l'Autoritat Metropolitana del Transport i el CSIC, entre d'altres organismes.