Publicat 2/9/2019 11:34:49 +02:00CET

Ryanair s'enfronta a la seva segona jornada de vaga de TCP amb vuit vols cancel·lats

Huelga de Ryanair en el Aeropuerto de Barcelona
EUROPA PRESS

MADRID, 2 set. (EUROPA PRESS) -

Ryanair s'enfronta aquest dilluns a la segona de les deu jornades de vaga que han convocat els sindicats USO i Sitcpla per als tripulants de cabina (TCP) de l'aerolínia contra el tancament el gener vinent de les bases de Tenerife Sud, Gran Canària, Lanzarote i Girona.

La companyia va anunciar la cancel·lació de vuit vols aquest 2 de setembre, que, en concret i segons han registrat en un cercador a la seva pàgina web, cobreixen les rutes Barcelona-Sevilla, Barcelona-Milà Bèrgam, Barcelona-Roma Fiumicino i Madrid-Santiago de Compostel·la, així com els de tornada.

Durant el diumenge passat, primer dia de vaga, la companyia va cancel·lar sis vols que no estaven subjectes a serveis mínims i que cobrien les rutes Barcelona-Milà Bèrgam, Barcelona-Sevilla i Madrid-Santiago de Compostel·la, a més dels de tornada. A més, segons informa USO, Ryanair va cancel·lar una connexió més entre Sevilla i Barcelona, i va al·legar com a causa la vaga.

D'altra banda, Tenerife Sud va ser l'aeroport més afectat pels retards perquè la tripulació "no havia rebut la seva citació dels serveis mínims i per tant va decidir fer vaga", per la qual cosa l'aerolínia va haver de completar tripulacions.

A més, el sindicat denuncia que un vol cap a Frankfurt-Hahn va ser operat des de Tenerife Sud amb tripulació anglesa i el de tornada amb tripulació alemanya. A més, el sindicat informa que s'han desplaçat TCP de la base de Porto a Tenerife Sud i Màlaga i que la companyia està trucant als treballadors de Londres-Stansted per operar des de Girona i Barcelona.

A Màlaga, el responsable de vol d'USO-Sector Aeri, Ernesto Iglesias, també ha formalitzat una denúncia davant la Guàrdia Civil de l'aeroport perquè Ryanair "havia citat molts més treballadors que durant un dia normal" a la sala de firmes.

Per a aquest dilluns, el sindicat ha indicat que manté la vigilància en totes les bases perquè aquestes tripulacions estrangeres no operin els vols que haurien d'estar cancel·lats.

CONCENTRACIONS CONTRA ELS SERVEIS MÍNIMS

Per a la vaga, convocada per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre, Foment ha fixat uns serveis mínims amb els quals Ryanair està obligada a garantir el 100% dels vols no peninsulars, el 60% dels peninsulars i internacionals amb desplaçament igual o superior a cinc hores i el 35% dels vols peninsulars amb temps de desplaçament inferior a cinc hores.

Els sindicats han catalogat aquests serveis mínims d'"abusius" i han criticat que el Govern central es "posi de perfil", motiu pel qual aquest dimarts han convocat els treballadors de Ryanair davant del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social per protestar.

Dijous passat, Ryanair va assenyalar que la vaga no tenia sentit perquè el tancament de les bases és "irreversible" i es justifica amb el retard en les entregues dels Boeing 737 MAX, cosa que ha obligat a tancar aquestes bases "deficitàries".

A més dels TCP, Sepla també ha fet un preavís de vaga per als pilots els dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre, pels mateixos motius, encara que esperarà a reunir-se amb representants de l'aerolínia en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) abans de fer la convocatòria formal.

El tancament de les bases afectarà 512 treballadors de Ryanair entre pilots i TCP, en concret, 164 persones a Girona, 156 a Tenerife Sud, 110 a Las Palmas i 82 a Lanzarote.