Publicat 6/9/2019 10:58:50 +02:00CET

Ryanair afronta la tercera jornada de vaga dels tripulants de cabina sense vols cancel·lats

Avió de Ryanair
RYANAIR - Archivo

MADRID, 6 set. (EUROPA PRESS) -

Ryanair s'enfronta aquest divendres a la tercera de les deu jornades de vaga que han convocat els sindicats USO i Sitcpla per als tripulants de cabina (TCP) de l'aerolínia contra el tancament de les bases de Tenerife Sud, Gran Canària, Lanzarote i Girona.

A diferència de les dues jornades anteriors, en les quals va anunciar la cancel·lació de sis i vuit vols, la companyia no ha cancel·lat prèviament cap vol.

Per a la vaga, convocada per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre, Foment ha fixat uns serveis mínims amb els quals Ryanair està obligada a garantir el 100% dels vols no peninsulars, el 60% dels vols peninsulars i internacionals amb desplaçament igual o superior a cinc hores i el 35% dels vols peninsulars amb un temps de desplaçament inferior a cinc hores.

Els sindicats han catalogat aquests serveis mínims d'"abusius", motiu pel qual aquest divendres han convocat els treballadors de Ryanair davant del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social per protestar.

La passada setmana, Ryanair va assenyalar que la vaga no té sentit perquè el tancament de les bases és "irreversible" i es justifica amb el retard en les entregues dels Boeing 737 MAX, cosa que ha obligat a tancar aquestes bases "deficitàries".

A banda dels TCP, Sepla també ha convocat vaga per als pilots els dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre. El tancament de les bases afectarà 512 treballadors de Ryanair entre pilots i TCP; en concret, 164 persones a Girona, 156 a Tenerife Sud, 110 a Las Palmas i 82 a Lanzarote.