Publicat 27/9/2019 12:52:17 +02:00CET

Ryanair afronta el penúltim dia de vaga a Espanya sense vols cancel·lats

Fotografia d'arxiu d'avions de Ryanair.
RYANAIR - Archivo

MADRID, 27 set. (EUROPA PRESS) -

L'aerolínia irlandesa Ryanair afronta aquest divendres la penúltima jornada de vaga convocada tant pels pilots com pels tripulants de cabina (TCP) espanyols com a protesta davant el tancament de les bases de Girona, Lanzarote, Tenerife Sud i Gran Canària que l'aerolínia té previst el mes de gener vinent.

La vaga estava convocada l'1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre pels sindicats USO i Sitcpla dels TCP, mentre que el Sepla va establir la vaga els dies 19, 20, 22, 27 i 29 dels pilots.

Els serveis mínims que va establir el Ministeri de Foment, considerats "abusius" pels sindicats, obliguen la companyia a garantir el 100% dels vols no peninsulars, el 60% dels peninsulars i internacionals amb un desplaçament igual o superior a cinc hores i el 35% dels vols peninsulars amb temps de desplaçament inferior a cinc hores.

Aplicant aquests percentatges, l'aerolínia només ha cancel·lat 14 vols durant els dos primers dies d'aturades dels TCP, en concret, sis el dia 1 i vuit el dia 2.

La companyia va catalogar aquestes aturades d'"injustificades" i "lamentables", i va mostrar la seva "disposició" a tornar a negociar amb els sindicats que, per la seva banda, han criticat l'"actitud mafiosa" de l'empresa amb els treballadors.

El tancament d'aquestes quatre bases, que Ryanair considera "deficitàries", està atribuït al retard dels 737 MAX que l'aerolínia esperava aquest estiu i que l'està obligant a recol·locar les aeronaus en altres rutes. Amb això, es perdrien més de 500 llocs de treball entre pilots i TCP.