Publicat 11/12/2014 17:52

Ruz envia a judici el president de Damm i li dóna 10 dies per dipositar una fiança de 236,4 milions

El presidente de Damm, Demetrio Carceller
EUROPA PRESS

El magistrat també demana 476,4 milions al pare de Demetrio Carceller Arce

MADRID, 11 des. (EUROPA PRESS) -

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha dictat l'obertura de judici oral contra el president de Damm, Demetrio Carceller Arce, i el seu pare i ha donat als dos un termini de deu dies per abonar una fiança en concepte de responsabilitat civil per import de 236,4 i 476,4 milions d'euros.

El magistrat els acusa de la comissió de delictes contra la Hisenda Pública i de blanqueig de capitals que comporten penes que, en el cas del pare, superen els 48 anys de presó.

El jutge també ha enviat a judici el considerat home de confiança del pare del president de la cervesera, José Luis Serrano Florez, i l'assessor Gabriel Ignacio Petrus Labayen que hauran d'abonar 224,3 i 365,4 milions d'euros, respectivament.

Considera que ha quedat de manera indiciària acreditat que els imputats van crear una trama defraudatòria a la Hisenda Pública en relació amb l'impost sobre la renda de persones físiques, impost de patrimoni i de successions.

Així, explica que com a mínim des de l'any 90, Carceller Coll va ocultar el seu domicili real, que estava a Espanya, per camuflar les seves rendes i patrimoni a la Hisenda espanyola, mitjançant estructures fiduciàries establertes la major part d'elles en paradisos fiscals.

Ruz considera que Carceller Arce va participar activament en la gestió del patrimoni del seu pare, "especialment en inversions a Arizona (EUA), articulant juntament amb els altres imputats, les estructures societàries per ocultar totes les rendes generades", segons assenyala la sentència que ha estat avançada aquest dijous per 'El Confidencial'.

ANTICORRUPCIÓ DEMANA 14 ANYS

Carceller Arce s'enfrontarà per tant a un judici en el qual la Fiscalia Anticorrupció sol·licita una pena de 14 anys de presó en contra seva i 48 anys i sis mesos per al seu pare. El Ministeri Públic atribueix a Carceller Arce un delicte de cooperació necessària en delictes contra Hisenda per suposadament contribuir a l'ocultació de les inversions immobiliàries del seu pare a Arizona mitjançant la gestió d'estructures necessàries per ocultar totes les rendes generades.

Anticorrupció considera que Carceller Coll es va dedicar a ocultar les seves rendes i patrimoni a Hisenda "almenys, des de l'any 1990", simulant residir a Portugal i Regne Unit "amb la finalitat de poder ser considerat com a no resident i, d'aquesta manera, eludir el compliment de les seves obligacions tributàries a Espanya".

Així, l'expresident de la cervesera hauria ocultat, segons l'escrit, ser el propietari real d'importants paquets accionarials d'entitats establertes i nucli principal d'activitat de les quals es desenvolupa a Espanya per la qual cosa va comptar amb la participació de la resta d'acusats.

Segons el Ministeri Públic, tant Carceller Coll com la seva dona, María del Carmen Arce, han residit a Espanya tant a la capital com a Galapagar (Madrid), si bé per a ocultar-ho adoptaven nombroses mesures de precaució "com ara evitar freqüentar restaurants o llocs d'oci; fer els seus pagaments en efectiu o delegar al seu fill", Carceller Auró, la firma de qualsevol negoci o operació econòmica.

Tots els fets atribuïts per Anticorrupció a l'empresari cerveser són constitutius de tretze delictes contra la Hisenda Pública i un delicte de blanqueig de capitals dels quals Carceller Coll ha de respondre com a autor mentre que la seva "mà dreta", el seu fill i el seu assessor ho hauran de fer com a cooperadors necessaris.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés