Publicat 17/1/2019 16:50:25 +01:00CET

Rull, Turull i Forn demanen per carta a Torrent comparixer en la comissió del 155

Ple del Parlament de Catalunya
EUROPA PRESS

Torrent no ha rebut de moment resposta del Suprem sobre les compareixences

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

Els exconsellers Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn han demanat aquest dijous per carta al president del Parlament, Roger Torrent, poder comparixer en la comissió d'investigació de la Camera sobre l'aplicació de l'Article 155 de la Constitució.

En el document registrat a Cambra i recollit per Europa Press demanen "poder fer efectiva la compareixena en la comissió" en la qual estan citats per dimarts que ve.

"Sollicitem que en all que sigui de les seves competncies i atribucions, faci tot el que sigui possible perqu es pugui dur a terme", han expressat en la missiva remesa des de la presó de Lledoners (Barcelona) en la qual es troben reclusos.

La mesa de la comissió es va reunir abans de les festes nadalenques per fixar les compareixences dels exconsellers empresonats pel 22 de gener i el 27 de desembre Torrent va remetre un escrit al Tribunal Suprem informant de la decisió de la comissió de demanar la seva compareixena al Parlament, per l'Alt Tribunal no té un termini límit per respondre l'escrit del president.

En aquesta carta dirigida al jutge del Suprem Manuel Marchena, Torrent li plantejava dues possibilitats per poder comparixer: fer-ho personalment o de manera telemtica des de presó.

"Han estat citats en la Comissió com a testimonis i tenen l'obligació de comparixer", subratllava el president i fonts parlamentries van descartar especular sobre si el Suprem els permetr fer-ho ni sobre si, en cas de permetre-ho, ho faran en un format o en un altre.

Fonts parlamentries han explicat a Europa Press que de moment no han rebut resposta a la carta que el president va enviar a l'Alt Tribunal.