Publicat 20/8/2019 19:24:11 +02:00CET

Rull reingressa a la presó de Lledoners (Barcelona) després d'acompanyar el seu fill en una operació

L'exconseller Josep Rull, en una imatge d'arxiu.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

L'exconseller Josep Rull ha reingressat aquest dimarts a les 18.05 hores al centre penitenciari de Lledoners (Barcelona) després de poder veure el seu fill abans i després d'una intervenció quirúrgica, ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat.

Rull --en presó preventiva per la causa del procés sobiranista-- ha estat traslladat sota custòdia policial a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona per assistir a l'operació del seu fill.

La sortida, amb permís extraordinari, va ser autoritzada pel Tribunal Suprem (TS) l'11 de juliol, d'acord amb els informes favorables de la Junta de Tractament de Lledoners i de la Fiscalia.

L'exconseller ja havia abandonat la presó amb l'aval del TS en dues ocasions anteriors per assistir a proves diagnòstiques fetes al menor.

Aquestes sortides van ser autoritzades sobre la base del reglament penitenciari que preveu la sortida de la presó per motius humanitaris, entre ells una malaltia d'un familiar directe, per un temps a establir i sota mesures de seguretat.

L'exconseller i la resta de dirigents independentistes presos estan a l'espera de la sentència del TS sobre el judici al procés sobiranista, que va quedar vist per a sentència a mitjans de juny.