Rufián planteja actes de campanya conjunts ERC-CDC amb Puigdemont i Junqueras

Publicat 28/5/2016 10:22:00CET
Gabriel Rufían (ERC) en una entrevista de Europa Press
EUROPA PRESS

A Homs: "Que estigui tranquil perquè ERC mai, mai, mai fallarà"

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha plantejat la celebració d'actes de campanya conjunts entre el seu partit i CDC en els quals participin el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident i líder del partit republicà, Oriol Junqueras, entre d'altres.

"Nosaltres proposem fer actes de manera conjunta sense cap tipus de problema. M'agradaria molt veure Joan Tardà, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont en un acte d'aquesta campanya. I tant de bo que amb algú de la CUP també", ha explicat una entrevista d'Europa Press.

Aquesta opció ja es va plantejar a la campanya de desembre, però no es va arribar a concretar: "No va ser possible per un tema d'agenda, de no poder arribar a un dia concret en què a tothom li anés bé. Tant de bo pugui ser ara", resumeix, i recorda que fora de la campanya és normal que els sobiranistes facin actes junts.

Rufián ha argumentat que seria una imatge "molt potent" que formacions sobiranistes tan diverses i amb sensibilitats polítiques diferents participessin en actes conjunts d'aquestes característiques, i ha assegurat que gestos com aquests són els que incomoden realment l'Estat.

"La meva experiència a Madrid és aquesta: infon molta por i es rep de manera molt clara el fet que hi hagi formacions molt diferents que donin suport al mateix", sentència en al·lusió que ERC, CDC i la CUP comparteixen l'aposta per la independència de Catalunya.

Per a Rufián, un acte així no seria estrictament en clau electoral, sinó que demostraria que no hi ha matisos a l'hora de defensar el mandat de les eleccions catalanes del 27 de setembre, i evidenciaria que aquesta unitat des de la diversitat "forma part de l'ADN" del procés sobiranista.

RELACIONS CDC-ERC

En una entrevista recent, el candidat de CDC al Congrés, Francesc Homs, va demanar a ERC que no els falli en l'objectiu independentista d'aquesta legislatura perquè "no seria la primera vegada que treballen en un pla B", i va recordar els anys en què els republicans van governar Catalunya amb el PSC (2003-2010).

Rufián ha afirmat que els republicans no han tingut mai dubtes sobre el rumb independentista i ha replicat: "Amb tot el respecte, que estigui tranquil perquè ERC mai, mai, mai fallarà perquè ERC porta 83 anys esperant aquest moment".

Ha assegurat que Homs l'hi ha traslladat directament: "És una frase que ens ha dit: 'Només us demanem que no falleu'. Doncs ERC mai ha fallat. Com diu Joan Tardà --el número dos d'ERC--, el Govern de Puigdemont i Junqueras estem convençuts que no fallarà".

A més, ha rebutjat una campanya amb retrets cap als convergents: "Desitgem el millor per als companys de DL, CDC o com es vulguin presentar. Necessitem una CDC forta des de la transversalitat, és l'única manera com es pot guanyar. Ara bé, sempre esperem que a nosaltres ens vagi una mica millor".

De la mateixa manera que garanteix que ERC no fallarà en el camí cap a la independència, està convençut que tampoc CDC virarà en el seu discurs, i exposa que les bases d'aquest partit estan tan compromeses com altres en el procés sobiranista i s'hi "deixen la pell".

PREVISIONS

Amb vista al resultat final d'aquestes noves eleccions generals, Rufián preveu que el PP es torni a imposar a tot espanya i que fins i tot guanyi per "una mica més" de marge que en els comicis de desembre, per la qual cosa conclou que molt probablement Mariano Rajoy tornarà a ser president.

"Un partit que aquí --a Catalunya-- és absolutament residual, allà --a la resta d'Espanya-- és hegemònic. Hem de continuar amb aquest procés --el de la independència-- i 'passar' una mica del que passa a l'Estat espanyol", conclou.