Publicat 5/4/2019 10:29:26 +02:00CET

Rufián: "No anirem al Congrés a bloquejar res. L'única cosa que bloquejarem és el 155"

28A.- Rufián: "No Anem Al Congrés A Bloquejar Gens. L'única cosa Que Anem A Bloc
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Valora l'ANC per rebutja que l'independentisme sigui una minoria de bloqueig al Congrés

BARCELONA, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

El número dos d'ERC en les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha assegurat que el seu partit no anir al Congrés amb una actitud de bloqueig si els seus vots són decisius per a la governabilitat, i ha lamentat que així ho vulguin transmetre alguns rivals polítics, com "els comuns".

"Estan mentint. Saben perfectament que no anem al Congrés a bloquejar res. L'única cosa que bloquejarem és el 155. No deixarem una senyora de Lavapiés sense aigua municipal, perqu aix és el que vol dir bloquejar el Congrés", ha dit en una entrevista d'Europa Press.

Així, considera que ERC ha de proposar i collaborar amb aquelles iniciatives socials que es proposin i que els semblin interessants, perqu, si van al Congrés amb l'actitud de "no a tot", no s'entendr a Espanya en general ni a Catalunya en particular.

Rufián ha reivindicat que en l'actual legislatura ERC no ha defugit la responsabilitat quan s'ha mirat d'impulsar mesures concretes, i ha dit, per exemple, que han votat "el 100% de les iniciatives socials" de Podem.

Lamenta que, per contra, no trobin "reciprocitat" en el partit de Pablo Iglesias quan han provat, per exemple, situar el referndum d'independncia de Catalunya com un mecanisme per abordar el conflicte polític.

"Demano als responsables dels comuns que deixin de mentir. Que deixin de dir que ERC bloquejar el Congrés, que deixin de dir que ERC s'oblida de les polítiques socials per amagar-se amb la bandera" catalana, ha resumit.

A MALASAÑA I A CORNELL

Rufián va formar part de la direcció de l'ANC abans de fer el salt a la política amb ERC, i assegura que l'organització segueix sent un actor importantíssim per a la societat catalana, per ell no est "d'acord" amb el fet que l'independentisme hagi d'exercir de minoria de bloqueig al Congrés.

"El bloqueig suposa que algú de Malasaña es quedi sense segons quines prestacions socials o no pugui accedir a una beca universitria, i aix al final, no només perjudica algú de Malasaña, sinó que algú de Cornell (Barcelona) no ho entén", segons el republic.

El diputat reivindica que ERC sigui un partit obert, sensible tant amb la Catalunya interior com amb la metropolitana: "No només ens han d'entendre a Osona; ens han d'entendre al Baix Llobregat, perqu, si no, aquest país no es guanyar mai".

UNITAT AMB JXCAT

Est convenut que ERC i JxCat actuaran units sobre el procés polític catal, i assegura que en l'actual legislatura han tingut "una relació excellent i de collaboració mútua" sempre que ha estat necessari.

No obstant aix, ha defensat que en assumptes sectorials, com la llei estatal hipotecria, votaran diferent perqu tenen postulats diferents: "A nivell ideolgic de vegades hem votat coses diferents i no ha passat res".

"La transversalitat és molt rica per no podem compartir segons quines votacions o segons quins discursos que venen a dir 'no a tot', perqu al final comporta que perjudiques gent molt humil com la gent de Catalunya per exemple", ha concls.

PERILL DEL 155

Rufián ha defensat que ERC tingui un paper decisiu al Congrés per evitar un altre 155: dona per fet que n'hi haur tant si governen el PP, Vox i Cs com si hi ha una coalició PSOE-Cs --creu que demoscpicament té més possibilitats la segona opció--.

"Si governen el PSOE i Cs de facto també aplicaran un altre 155; pot ser que vernissat o 'low cost', per també seria molt nociu. Cs té els mateixos plantejaments cap a la cultura, la llengua, la histria i els anhels del poble de Catalunya que tenen PP i Vox", ha argumentat.