Publicat 12/2/2019 11:51:45 +01:00CET

Rufián (ERC) diu que mantindran la seva esmena perquè no legitimaran un govern "que no ha mogut ni un dit"

 Gabriel Rufián (ERC) diu que mantindran la seva esmena a la totalitat
Ricardo Rubio - Europa Press

BILBAO, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha afirmat aquest dimarts que el seu grup mantindr l'esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) perqu no legitimaran un govern "que no ha mogut ni un dit per por".

En declaracions a Radio Euskadi abans de comenar el judici del procés al Tribunal Suprem, Rufián ha considerat que el procés contra els dirigents independentistes catalans és "polític". "Si sembla un nec, camina com un nec i neda com un nec, potser és un nec. Aix fa una pinta de judici polític i de venjana que no s'aguanta", ha afegit.

En aquest sentit, ha apuntat que "convé recordar que aquest dimarts no comena el judici a nou persones", sinó que en aquesta jornada "nou demcrates" són enjudiciats per "un estat venjatiu, que vol guanyar en un jutjat el que va perdre a les urnes".

Preguntat sobre si la vista oral est vinculada a la posició dels sobiranistes catalans sobre els comptes estatals, el representant d'ERC ha dit que "són indivisibles els drets civils dels drets socials, si és que es pot qualificar de dret social el pressupost que presenta el PSOE".

SÁNCHEZ, SENSE MOURE "NI UN DIT"

"Nosaltres li vam dir des del minut zero, que no legitimaríem un govern que no ha mogut ni un dit per por. Tant de bo diguessin en públic el que diuen en privat i només li demanvem dues coses, que són de sentit comú, no cal ser independentista o republic per estar-hi a favor: la primera és que es distanciessin de la deriva repressiva de l'Estat i, la segona, una taula de dileg amb tots els partits, evidentment, també amb el PP i Ciutadans, i els dos Governs (el central i el catal)", ha indicat.

Rufián ha assegurat que, "al final, aix se soluciona parlant". "Qui cregui que amenaant-nos o enviant 14.000 policies en un vaixell una altra vegada o amb el 155 o amb el que sigui, nosaltres desapareixerem, est molt equivocat", ha assegurat. Per aix, ha assenyalat que, com el Govern espanyol "no ha fet res", ells mantindran la seva esmena a la totalitat "per respecte" als que representen.